Обикновено свързваме консумацията на орехи с подобряване на умствената дейност

...
Обикновено свързваме консумацията на орехи с подобряване на умствената дейност
Коментари Харесай

Една от най-пълноценните храни: Ядката, която да не пропускате в менюто си

Обикновено свързваме потреблението на орехи с възстановяване на умствената активност на хората или грижата за сърдечно-съдовото здраве. Но те са потребни и за нашия корем.

Орехите произлизат от Азия и са с особена форма, напомняща на мозък. Те имат висока хранителна стойност, защото са една от най-богатите на здравословни мазнини храни. Те също по този начин съдържат:
Фибри Растителни протеини Фолиева киселина Магнезий Калций
Редовната им консумация оказва помощ за контролиране на чревния тракт, попречване на сърдечно-съдови проблеми и отбягване или облекчение на киселини.

Орехите са измежду най-пълноценните храни. Някои от най-забележителните им свойства са:
Те оказват помощ за намаление равнището на лошия холестерол  Намаляват риска от сърдечно-съдови болести Имат антиоксидантно действие поради високото наличие на полифеноли Засищат заради наличието на фибри
Консумацията на ядки обезпечава фибри, които повишават възприятието за ситост . Това оказва помощ за понижаване на приема на храна, благоприятствайки загубата на тегло.

Поради ниското си наличие на въглехидрати, орехите са подобаваща храна за диабетици. В допълнение те обезпечават преимущества за здравето на сърдечно-съдовата система, без да въздействат на равнищата на кръвната захар.

Някога ядките са били изцяло изключвани от диетите за събаряне на мазнини и намаляване. Все повече изследвания обаче акцентират изгодите от включването на орехи в диетите за намаляване. Една шепа орехи дневно оказва помощ за премахването на мазнините в региона на корема.

Яденето на 30 грама орехи на ден в продължение на 12 седмици оказва помощ за възстановяване на равнищата на серотонин, понижава възприятието на апетит, намалява равнищата на кръвната захар и коремните мазнини.

Високото наличие на Омега-3 и полифеноли е основният „ провинен “ за изгодите, които орехите дават на хора със затлъстяване. Въпреки високото калорично наличие обаче, хранителната им стойност и потреблението в дребни количества на дневна база могат да подобрят здравето на храносмилателната система.

Препоръчителната порция, която би трябвало да включим в диетата си, е сред 3 и 5 ядки.

Още изгоди от потреблението на орехи:
Съдържанието на Омега-3 мазнини в орехите ги прави доста подобаваща храна за деца и юноши, като се има поради, че поради хранителната си стойност те подкрепят физическото и интелектуалното развиване. Учениците могат да подобрят своята централизация и университетски достижения, консумирайки тази храна.Ежедневният банкет на ядки покачва равнищата на серотонин. Този хормон е обвързван с щастието и благополучието. Хората, които страдат от меланхолия, имат по-ниски равнища на серотонин, заради което се счита, че потреблението на орехи помага в битката с депресията. Наличието на цинк в орехите, дружно с полифеноли и витамини от група В, ще помогне за поддържане на кожата в положително положение, като я защищава от изсушаване. В допълнение, заради високото наличие на калций, калий и магнезий, те ще ни оказват помощ да поддържаме положително здраве на костите.
Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР