Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и

...
Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и
Коментари Харесай

Ето кога през август ще ни връхлитат магнитни бури

Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет

Астрономите предизвестяват за предстояща мощна геомагнитна стихия, която ще ни връхлети на 1-2 август. Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA), тя ще е от клас G1/G2. Възможно е да се усили до G3, предизвестяват учените, като повода е изхвърляната нова порция материя от Слънцето, предава Meteo Balkans.

В петък, 28-ти юли, към 15-16 часа българско време, беше записано слънчево изригване от клас М4 и S2 от слънчевото леке AR3372. Беше изхвърлена плазма със скорост от 900-1000км/с, която бе ориентирана към планетата ни.

Кога да чакаме геомагнитна стихия от изригването?

Meteo Balkans направи инспекция и откри, че главният му поток не е ориентиран към Земята, само че все пак планетата ще усети въздействие от изригването към  2-3 август  2023 година

Какво може да ни аргументи магнитната стихия?

Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези феномени, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

Какво съставлява геомагнитната стихия?

Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на Земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км/сек. Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокират образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.

Как да се предпазим?

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките.

Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР