Обикновено се изнасят хранителни стоки и лекарства, а се внася

...
Обикновено се изнасят хранителни стоки и лекарства, а се внася
Коментари Харесай

3000 български камиона возят стоки от и за Русия

Обикновено се изнасят хранителни артикули и медикаменти, а се внася в този момент неразрешеният битум

Между 5 и 10% от бизнеса на българските превозвачи са със артикули от и към Русия, само че поради наложената възбрана за пренос от Москва той към този момент е съществено усложнен, пишат в. 

След указа на съветския президент Владимир Путин и последвалото разпореждане на държавното управление се не разрешават транспортите от вражески страни, измежду които и тези от Европейски Съюз. Седемте дни временен интервал към този момент изтичат. В същия ден, 29 септември, в който Путин издаде указа, беше оповестено и постановлението на държавното управление.

Към него има лист със артикули, за чийто транспорт няма възбрана. Това са разнообразни типове храни - от живи животни, плодове и зеленчуци до произведения от захар и какао. Позволен е и превозът на тютюневи произведения, парфюми, масла, артикули на химическата промишленост и медикаменти, произведения от стомана, черни метали и мед, стъкло и керамика, електрически машини и съоръжение, тв приемници, трактори, безпилотни летателни апарати, нуклеарни реактори и съоръжение за тях и други.

Според шефа на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев сред 8 и 10% от българските компании транспортират артикули сред България и Русия. Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи разяснява, че към този момент може да са под 5 на 100, само че това въпреки всичко прави към 3000 камиона.

Българските превозвачи до момента са минавали през Полша и даже през Финландия. Някои от тях го вършат от 20 години и имат представителства в Русия. В постановлението са избрани митнически пунктове за фирмите, които возят позволени артикули. Според Димитров нашите водачи стопират там, претрупват стоката на камиони на съветски превозвачи или прикачат ремаркето. Ако са натоварени със артикули от разрешителния лист, могат да продължат курса си.

Но в случай че на връщане има поръчка за транспорт на неразрешени продукти, като битум, който най-често се кара назад, тогава камионът би трябвало да се върне празен, заради което един курс се оскъпявал с 20 - 30%.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР