Обикновено повечето хора си мислят, че здравословната диета се спазва

...
Обикновено повечето хора си мислят, че здравословната диета се спазва
Коментари Харесай

Тези 3 ужасни хранителни навика причиняват депресия

Обикновено множеството хора си мислят, че здравословната диета се съблюдава за намаляване. Това обаче не е единствената изгода, която получавате от положителните хранителни привички. Спазването на здравословен режим на хранене ви оказва помощ да заздравите и душeвността си, написа zdraveikrasota.

Разбира се, доста фактори въздействат на положителното ви въодушевление. В някои дни може да се чувствате бавни, изморени, тъжни и нестимулирани без каквато и да било забележима причина.

Затова  трябва знаете каква е връзката сред питателните ви привички, и възприятието на тревога и меланхолия.

 
1. Зависимост към кофеина
Понякога  кафето  е единственото нещо, което ви държи дейни денем. Сутрин пиете по чаша кафе преди работа. После пиете още едно кафе по обяд за покачване на духа.

За страдание,  кофеинът оказва отровен резултат върху мозъка ви. 

Когато го употребявате непрекъснато, той се трансформира в ежедневна нужда.  Тялото ви стартира да го възприема като жизненоважен детайл за действието на организма ви.

По тази причина, когато кофеинът отсъства, равнищата ви на серотонин стартират да се намаляват. Това води до  тревога, нервност и липса на централизация.

Този табиет е нездравословен за здравето ви и  би трябвало да се откажете от него допустимо най-скоро.

 
2. Твърде доста захар в режима на хранене
В днешно време хората употребяват приблизително към 16 супени лъжици захар дневно.  Консумирането на храни с прекомерно много захар в наличието е един от най-вредните за здравето ви привички.

Основната функционалност на захарта е да въздейства на равнищата ви на серотонин.  В основата си серотонинът е хормон, регулиращ някои телесни функционалности. Те включват:

Циклите на съня Контролиране на болката Липсата на въглехидрати Храносмилането

Ниските равнища на този хормон се свързват с появяването на  депресивни положения . От друга страна, с повишението на налягането в артериите се усилва и  производството на кортизол.

Това може да докара до  увеличаване на продукцията на тироидни хормони и да аргументи проблеми на храносмилателната система.

В тези проблеми се включват нарасналият риск от репродуктивни и фертилни разстройства, както и заплахата от спонтанни аборти при бременните дами.

 
3. Консумация на алкохолни питиета
Повечето хора знаят, че  алкохолът  е депресант.

Независимо от това всички се изкушаваме  да пием по няколко чаши повече от допустимото, без даже да осъзнаваме следствията от това.  На идващия ден обаче настава добре познатият ни махмурлук.

Освен че е депресант, алкохолът също по този начин е и стимулант.

Това значи, че потиска глутаматните ви невротрансмитери. В същото време обаче  той усилва невротрансмитерите, потискащи имунната ви система.

Поради този факт вашите мисли, диалект и придвижвания ще се забавят. И колкото повече пиете, толкоз по-силно ще усещате резултатите от това закъснение.

Това е повода, заради която  хората стават нападателни или импулсивни след приложимост на алкохол.  Както може да предположите, това може доста да засегне психологичното ви здраве в извънредно отрицателен аспект и да провокира тревога и меланхолия.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР