Обикновено когато говорим за мода, подразбираме облекло, обзавеждане, техника, вещите,

...
Обикновено когато говорим за мода, подразбираме облекло, обзавеждане, техника, вещите,
Коментари Харесай

Най-популярните ястия през изминалия век до днес

Обикновено когато приказваме за мода, подразбираме облекло, обзавеждане, техника, движимостите, които употребяваме в всекидневието. Модата обаче е присъща и за региона на храненето, въпреки че не си даваме сметка за това.

Ако разгледаме старите предписания, ще забележим тази елементарна истина. На всеки 10 години избрани ястия са били шлагер измежду хората по света. Да забележим кои типичен предписания са се изпълнявали най-често през предишния век /разгледай галерията горе/.

Пилешкият пудинг през 1900 година

Това ястие е изключително пикантно и доста желано в Съединени американски щати и Канада. Представлява нещо като солена торта с текстурата на киш, само че е направено от парченца пилешко месо, запечено в тесто.

Ябълковият къс през 1910 година

Тази рецепта става доста известна поради лимитираните количества брашно, захар и лой, което прави ябълковия къс здравословна храна.

Печените картофи през 1920 година

През това десетилетие една елементарна, бърза и доста вкусна рецепта печели сърцата на хората. Печените картофи в действителност се подготвят бързо и рецептата е подобаваща за аламинутите на обяд и вечер. Нарязаните картофи се подреждат на пластове и се пекат със сметана, мляко, сирене и нарязана шунка.

Яйчената чорба през 1930 година

Това е китайска рецепта, която става известна по света по време на Голямата меланхолия. Освен капки от яйца в нея има лук и картофи, които са били съществени артикули по това време.

Кюфтетата през 1940 година

Това десетилетие се характеризира с началото на всеобщото мелене на месото, с цел да може да се съхранява по-лесно и да се подготвят повече предписания. Кюфтетата стават обичана храна през този интервал, като се вършат на скара, пържени, както и печени.

Тортата с ананас през 1950 година

Плодовите торти са към този момент доста известен десерт, само че приготвянето на сладкото прелъщение благодарение на ананас се харесва изключително доста, най-много след конкурс, в който е препоръчана хавайска рецепта за обърната торта с ананас.

Бургундското говеждо през 1960 година

Тази рецепта се счита за едно от най-вкусните блюда, приготвени от хората. Няма по какъв начин да не е по този начин, откакто говеждото се предлага сготвено с алено вино, моркови, гъби, лук, билки и сиренето панчета. Удобството на рецептата за говеждо по бургундски е, че може да се сервира на гостите, като е приготвена, преди те да са дойдат.

Салатата Уотъргейт през 1970 година

Салатата Уотъргейт не е чак толкоз известно през днешния ден, тъй като продуктите, които са комбинирани, не биха се харесали на всеки. Консервираният ананас, нарязаните ядки, битата сметана, шамфъстъкът и един мини блат са нещата, нужни, с цел да се подготви това най-популярно ядене през миналия век, получило името си от хотела или абсурда наречени по този метод.

Морковената торта през 1980 година

Смята се за здравословна храна поради съществуването на зарзават, и то съвсем именития морков. Всъщност морковената торта е сладко печиво с настъргани моркови, канела, захар, а от горната страна се покрива със сладолед.

Трицветната салата с паста през 1990 година

Тази салата става забавна поради концепцията да се подредят разнообразни цветове един след различен - зелено от спанак, алено от домат и жълто от паста.

Мъфините през 2000 година

Едно извънредно кулинарно наслаждение в мини форма, за което се твърди, че идва на мода от известен американски сериал. Във всеки случай пухкави мъфини се оферират на всички места в разнообразни вариации.

Раменът през 2010 година

Интересът към източната кухня получава своето одобряване с тази рецепта. Бульон, подправки, юфка, варени яйца, сушени водорасли, т.е. нещо като всичко на едно място, това е рецептата за рамен, която се оказва доста търсена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР