Обикновено, когато аналитичните компании публикуват информация за успешните продажби на

...
Обикновено, когато аналитичните компании публикуват информация за успешните продажби на
Коментари Харесай

Ето кои са моделите най-продавани смартфони в целия свят

Обикновено, когато аналитичните компании разгласяват информация за сполучливите продажби на другите производители, те обръщат внимание на броя устройства, а не на съответните модели. Аналитиците на Counterpoint постъпиха по различен метод и се управляваха от търсенето на съответните смарт телефони в целия свят и в този момент можем да разберем, кои са най-популярните телефони към месец октомври 2017 година.
Данните са към месец октомври, само че са най-новите, тъй като обработката и анализът на информацията лишават седмици.



Според Counterpoint , най-продаваният смарт телефон към месец октомври е iPhone 8 с 4,6% дял от международните продажби. Веднага след него на второ място се подрежда iPhone 8 Plus с дял от 4%. Третото място е за Samsung Galaxy Note 8 с 2,4% дял от международните продажби на смарт телефони.



На четвърта позиция е Samsung Galaxy S8+ (1,5%), на пета – iPhone 6 (1,2%), на шеста – iPhone 7 (1,2%), на седма – Vivo X20 (1,2%), на осма – Samsung Galaxy S8 (1,2%), на девета – Xiaomi Redmi Note 4 (1,1%), а на десета – Oppo R11 с дял от 1,1%.



Вижда се, че купувачите демонстрират максимален интерес към продукцията на Apple, а търсенето на смарт телефоните на Samsung е двойно по-малко.

Любопитното в този забавен рейтинг, е че старичките iPhone 6 и iPhone 7 са по-търсени от Samsung Galaxy S8, излязъл тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР