Ще говоря като състезател, а не като експерт. Условията са

...
Ще говоря като състезател, а не като експерт. Условията са
Коментари Харесай

Рали състезател за катастрофата в Пловдив: Скоростта е била над 200 км/ч според мен

„ Ще приказвам като играч, а не като специалист. Условията са били извънредно несъответствуващи за скоростта, с която се е движел автомобилът. Тя е била над 200 км/ч съгласно мен ”, уточни пред Нова ТВ рали първенецът Костадин Щерев.

Състезателят означи, че не се вижда спирачен път на мястото на случая, а гумите били некачествени. Според него починалият водач е нямал никакво време за реакция, поради скоростта, с която се е движел.

„ Докато си намерения, той към този момент е минал 60 м. ”, уточни Щерев. Според рали водача през първите 5 години от стажа на младите водачи би трябвало да са лимитирани мощностите на колите, които са им позволени.

До мястото на случая има светофар, който обаче мига единствено в жълта предупредителна светлина, с цел да подсети, че следва кръстовище. „ Още с построяването му беше изработен два пъти опит този светофар да проработи. Това не се случи заради по молба на КАТ и след доста сигнали от жители. Сега светофарът мига в жълто, което не значи, е не работи – дава индикации на водачите да са по-съсредоточени и да понижат скоростта ”, съобщи шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза ” Георги Стоилов. Според него слагането на изкуствени неравности няма да реши казуса на сектора. По думите му на булеварда би трябвало да се постави камера за скорост.

След тежката злополука в Пловдив, битката за живота на двамата потърпевши продължава. По-тежко е положението на 22-годишното момиче.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР