Обикновените палачинки са вкусни сами по себе си. Но определено

...
Обикновените палачинки са вкусни сами по себе си. Но определено
Коментари Харесай

Палачинки с интересна плънка: ще си оближете пръстите

Обикновените палачинки са вкусни сами по себе си. Но несъмнено не сте опитвали тези палачинки с забавна плънка.

Плънката се състои от: пилешко филе, царевица, чушки и кашкавал. Пълнежът за палачинки, приготвен по този метод, ще направи усещане на всички.

Ястието ще се хареса на всеки, както на вашето семейство, по този начин и на вашите посетители: то е изключително уместно за празничната маса. Чушките придават лека пикантност.

Палачинките се получават сочни и запечени: а какъв брой са вкусни – думи няма да ви останат. Те могат да се употребяват както за закуска, по този начин и за обяд, а също и за вечеря.

Необходими съставки за палачинките:

3 яйца;350 мл прясно мляко;200 грама брашно;50 грама разтопено краве масло;½ чаена лъжичка сол;1 супена лъжица олио

За плънката:

350 грама пилешко филе;150 грама заквасена сметана;100 грама консервирана царевица;2 малки чушки;1 връзка магданоз;½ чаена лъжичка сол;2 супени лъжици олио

Допълнително:

100 грама заквасена сметана;6 плочки кашкавал;1 супена лъжица олио – за намазване на формата.

Начин на подготвяне:

Разбийте яйцата в огромна купа.Налейте прясното мляко и разбъркайте добре.Добавете към сместа пресятото пшенично брашно и разтопеното масло. Посолете на усет и разбъркайте добре.Намажете тигана с олио и загрейте на слаб огън.На горещия тиган изсипете част от сместа за палачинки.Изпържете палачинката от двете страни: до златисто.По същия метод изпържете всички останали палачинки.Вземете чист тиган, прибавете олио и изпържете пилешкото филе до златисто.Готовото пилешко се охлажда и се нарязва на дребни кубчета.Преместете месото в дълбока купа.Намажете хартия за печене с олио, сложете чушките върху нея и ги запечете във фурната: на 200 градуса, в продължение на 15 минути.Извадете чушките, охладете ги, обелете ги и ги нарежете на кубчета.Към месото прибавете нарязаните чушки. Изсипете консервираната царевица.Добавете нарязания магданоз, заквасената сметана и разбъркайте добре.Завийте палачинките: поставете 3-4 супени лъжици от пълнежа и оформете пакетче.Намажете тавата с олио.Разпределете палачинките във формата, като намажете всяка със заквасена сметана и покрийте с парче кашкавал.Поставете във фурната, загрята до 180 градуса: за 20 минути.Готовите палачинки поднесете топли.

Вижте още: Рецепта за домашно приготвена гъста и вкусна майонеза

Повярвайте, подобно ядене в никакъв случай не сте яли. Палачинките с забавна плънка са много апетитни, вкусни и хранителни. Пригответе ги за фамилията си или приятелите си.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР