Община Крушари организира кампания за разделно събиране на излязло от

...
Община Крушари организира кампания за разделно събиране на излязло от
Коментари Харесай

Кампания за събиране на стари електроуреди организира община Крушари от 28 до 31 май

Община Крушари провежда акция за разделно събиране на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение. Тя ще се организира в интервала от 28 до 31 май.

От локалната администрация осведомят всички поданици, които имат непотребни готварски и микровълнови печки, ютии, бойлери, перални, тв приемници и /или друго електрическо и електронно съоръжение, че могат да ги предадат за преработване.

Инициативата започва на 28 май /вторник/ и ще продължи до 31 май /петък/. Отпадъците ще се предават всеки ден в Община Крушари или кметството на обитаемото място.

Кампанията е по отношение на осъществяване на дейностите по Програма за ръководство на отпадъците на Община Крушари за интервала 2021-2028 година Извозването на предаденото негодно за приложимост електрическо и електронно съоръжение ще се реализира на 03 юни от организациите по оползотворяване „ ТРАНСИНС ТЕХНОРЕЦИКЛИРАЩА КОМПАНИЯ “ АД, според контракт за съдействие.

След привършване на акцията Община Крушари ще разгласи събраното количество излязло от приложимост съоръжение.

Крайните резултати от активността са понижаване на количеството депонирани боклуци, икономисване на първични материали и запаси за обезпечаване на чиста околна среда за нас и нашите деца. Нека бъдем виновни!

Телефон за контакт: 05771/2024, вътр. 212
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР