Невролозите от университетската болница Пирогов“ получиха най-престижната европейска награда за

...
Невролозите от университетската болница Пирогов“ получиха най-престижната европейска награда за
Коментари Харесай

„Пирогов“ спечели най-престижната награда за лечение на инсулт

Невролозите от университетската болница „ Пирогов “ получиха най-престижната европейска премия за лекуване на исхемичен мозъчен инсулт. УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ доближи диамантен статут за лекуване на пациентите с инсулти, което е и най-високото отличие за последното тримесечие на 2023 година. Информацията е от пресцентъра на лечебното заведение.

По данните от годишния разбор на „ Индекс на лечебните заведения “, университетската незабавна болница " Пирогов " е водещо лечебно заведение в страната по характерно лекувани пациенти и заема първо място по осъществено интервенционално лекуване на изострен исхемичен мозъчен инсулт.

Грижата за пациентите се прави оценка, чрез количествени и качествени индикатори. Най-стриктно е вниманието към процентът на пациентите, лекувани характерно (с интравенозна тромболиза или тромбектомия), времето „ врата до игла “ (времето, за което се обработва пациентът от влизането в болничното заведение до започване на лечението), назначена терапия за вторична профилактика и конкретизирана причина за случая. На всяко тримесечие данните се попълнят и наблюдават в регистъра RES-Q по програмата ANGELS на Европейската организация по инсулти.

" Благодаря на всички сътрудници невролози, неврохирурзи, образна диагностика, кардиолози, незабавни медици, медицински сестри, които с денонощния си предан труд способстваха за премията. Тя е резултат от нашите неуморни старания посредством, на които помогнахме на толкоз пациенти. Трудът ни е оценен от най-високо равнище и това ме прави още-горда с екипа, с който работя. ", показа при награждаването доцент Мария Димитрова - шеф на Клиника по нервни заболявания в болница " Пирогов ".

„ Голям интердисциплинарен триумф. Добрите резултати в актуалната медицината се реализират единствено посредством взаимни огромни старания и интердисциплинарен метод. “ Тази оценка на достижението даде чл.-кор. проф. Николай Габровски, от чийто комплекс е Клиниката по неврология.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР