Обичайно очакванията са руските държавни медии да възхваляват успехите на

...
Обичайно очакванията са руските държавни медии да възхваляват успехите на
Коментари Харесай

Дори руските медии признават за тежка седмица в Украйна. Как ще се отрази това на Путин?

Обичайно упованията са съветските държавни медии да възхваляват триумфите на Кремъл, без значение от действителния процес на събитията. В неделя обаче се чу рядка смяна в тона:

" Това беше най-тежката седмица до момента на фронтовата линия на специфичната ни интервенция в Украйна, " заяви водещият на новините Дмитри Киселев.

" Беше изключително тежка на фронта в Харков, където след нахлуване на противников сили, превъзхождащи числено нашите, съветските войски бяха принудени да изоставен градовете, които преди този момент бяха освободили, " продължи той.

Под " освободили ", можете да разбирате " завзети ". Москва окупира тези региони преди месеци, само че 6 хиляди кв. км. бяха върнати под украински надзор в следствие от непредвидена контраатака на Киев.

И все пак съветските държавни медии намират метод да облекат отстъпващата войска в думи на храброст:

" Министерството на защитата отхвърли слуховете, че съветските войски са избягали срамно от Балаклия, Купянск и Изюм, " написа " Росиская Газета ". " Те не са избягали - това е било планувано прегрупиране. "

В таблоида " Московски Комсомолец " боен анализатор заема друга позиция: " Вече е ясно, че подценихме врага. На съветските сили им лиши прекомерно дълго време, с цел да реагират и сривът настъпи. В резултат от това ни бе нанесено проваляне и се опитахме да минимизираме вредите, като оттеглихме силите си, с цел да не бъдат обкръжени. "

Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров, правилен покровител на Путин, също насочи рецензии: " Ако до на следващия ден не се създадат промени в тактиката, ще бъда заставен да приказвам с водачите на Министерство на защитата и водачите на страната, с цел да им обясня действителната обстановка на фронта. Много е забавна - напряко поразителна. "

Минаха повече от шест месеца откогато Владимир Путин даде заповед да стартира нашествието в Украйна. В първите ѝ дни съветските политици и анализатори по малките екрани предвещаваха, че по този начин наречената " специфична интервенция " ще приключи сполучливо за дни. Че украинците ще посрещнат съветските войски като освободители и държавното управление ще се срине като тесте карти. Не се случи по този начин.

Вместо това, повече от шест месеца по-късно, армията на Москва губи позиции.

Ключовият въпрос е - ще има ли това политически последствия за Владимир Путин?

В последна сметка повече от 20 години в съветския хайлайф той се радва на репутацията на победител, който постоянно съумява да се измъкне от най-трудните обстановки. Репутацията, че е недостижим.

" Често съм гледал на него като съветската версия на Хари Худини, " написа редакторът на съветската секция в CNN Стив Розенбърг. " В каквито и да е възли или вериги да се оплете, Путин постоянно е успявал да се измъкне. Това се промени на 24 февруари. "

Последните шест месеца сочат, че решението на Путин да нахлуе в Украйна бе огромна неточност. С неуспеха си да реализира бърза победа, Русия затъна в дълга, кървава атака и претърпя серия срамни провали.

Когато недосегаемата и непобедима аура на властнически водач изтлее, това може да му сътвори проблеми. Владимир Путин познава историята на страната си. Краят на водачите, които стартират войни и не ги печелят, не е добър.

Загубата от Япония води до първата съветска гражданска война през 1905. Военните провали в Първата международна война водят до революцията през 1917 година и в свалянето на царя.

Именно по тази причина обществено актуалният президент отхвърля опцията за проваляне:

" Специалната интервенция продължава и ще продължи до момента в който всички сложени цели не бъдат реализирани, " разгласи представителят му Дмитри Песков в понеделник.

Което ни води до различен въпрос: какви са идващите стъпки на господин Путин?

" Трудно ще откриете някой тук, който знае какво възнамерява или мисли Путин, " написа Розенбърг. " Много ще зависи от това какъв брой достоверна информация получава той от началниците на армията и разузнаването. Но две неща са ясни. Руският президент рядко признава, че е позволил неточност. И рядко трансформира курса си на деяние. "

От държавните медии виждаме, че неуспехите на фронта се отдават на поддръжката на Запада към Украйна: " Киев, с поддръжката на НАТО, стартира контраатака, " оповестяват по малкия екран.

Има един противен въпрос, който стои на декор от месеци: в случай че не може да реализира победа с други оръжия, ще заложи ли Путин на нуклеарната мощност на Русия?

Само преди няколко дни ръководителят на украинската войска Валери Залужни предизвести: " Има открита опасност от използването, при избрани условия, на тактически нуклеарни оръжия от съветските войски. "

Засега няма очевидни признаци на суматоха в Кремъл. Държавната телевизия излъчва положителни послания. Представя ракетния обстрел над украинската енергийна инфраструктура като " основна точка в специфичната интервенция. "

Що се отнася до водачът на страната - до момента в който идваха новините за изгубените съветски територии, Путин, със спокоен тип, откриваше ново виенско колело - най-високото в Европа. Изглежда той към момента има вяра, че също като новата атракция на Москва, " специфичната интервенция " ще се завърти в негова изгода.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР