Обичате торта, обичате сладолед. С тази рецепта не е нужно

...
Обичате торта, обичате сладолед. С тази рецепта не е нужно
Коментари Харесай

Сладоледена торта с бишкоти

Обичате торта, обичате сладолед. С тази рецепта не е нужно да избирате сред двете

Необходими Продукти

● сметана - 500 мл сладка
● яйца - 3 бр.
● захар - 3 с.л.
● бишкоти - 100 г смлени (бисквити)
● шоколад за готвене - 70 г

Начин на подготвяне

Разбийте с миксер жълтъците със захарта. Разбийте белтъците с миксер на твърда примес, прибавете към сместа от яйчни жълтъци и захар и разбъркайте деликатно, тъй че всички съставки да се съберат.

Разбийте сладката заквасена сметана в подобаваща купа. Когато получите нужната здравина, изключете миксера и прибавете авансово разрушената примес. Разбийте всичко добре с миксера.

Разделете получената примес на две елементи - към едната част прибавете смлени бишкоти, а към другата смесете разтопения шоколад за готвене.

Покрийте формата с алуминиево фолио, изсипете сместа с смлените бисквити, разпределете я отмерено. Нанесете сместа с шоколада, изравнете и оставете във фризера за няколко часа (докато се втвърди).

Прехвърлете лятната торта в тава, тъй че частта с бишкотите да е нагоре. Нарежете на части с стремежи размер, сервирайте и се насладете на тази лесна сладоледена торта.

Съвет: Сервирайте тортата студена (полузамразена) и я дръжте във фризера от самото начало. Използвайте пресни яйца, разбийте ги добре и не се тормозете, че яйцата не са сварени. Особено откакто тортата е замразена.

Приятно ядене с приятелки на следобедно кафе!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР