Обичате ли фурми? Оказва се, че тези сладки изкушения имат

...
Обичате ли фурми? Оказва се, че тези сладки изкушения имат
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако ядем по 3 фурми на ден?

 фурми

Обичате ли фурми? Оказва се, че тези сладки изкушения имат куп потребни свойства!

1. Артериите – голямото количество калий във фурмите оказват помощ освен да се поддържа крепко сърце, само че и освобождава запушените кръвоносни съдове. Именно по този начин се снижава риска от пристъпи и сърдечни болести. Само три фурми дневно – и съдовете ти ще се очистят с лекост.

2. Черният дроб – фурмите оказват помощ на черния ти дроб да се избави от токсините, намаляват риска от цироза.

3. Сърцето – за сърцето фурмите са най-полезният артикул. Много постоянно лекарите ги предлагат като средство за профилактика на сърдечно-съдови болести. Не е учудващо – както към този момент споменахме, те са богати на калий, намаляват холестерола и пречистват съдовете.

4. Очите – помните ли, че в учебно заведение ни препоръчваха да ядем моркови за положително зрение? Оказва се, че фурмите са доста по-ефективни и, почтено, доста по-вкусни. Тези сладки плодове са доста богати на витамин А. Освен това, създават в организма вещество, помагащо на очите да се защитят от слънчевите лъчи.

5. Енергията – фурмите са доста питателни. Спортистите ги ядат за закуска. Високото наличие на захар и полезнита мазнини в тях ни дават възприятие за задоволеност. 3 фурми се равняват на енергиен заряд за през целия ден.

6. Храносмилането – фурмите имат не само  очистващ резултат за кръвоносните съдове, само че оказват помощ и на стомаха. Ето за какво са идеални за храносмилане. Фурмите отделят специфични киселини, способстващи преправянето на храната. Понякога лекарите ги предлагат за попречване на стомашно-чревни болести и даже при рак на стомаха.

7. Обезболяващи – мъчно е за поверие, само че е реалност. Фурмите са чудесно обезболяващо! И за разлика от медикаментите, не водят до пристрастяване. Плодовете имат необикновен антибактериален резултат, който понижава интензивността на инфекцията в организма и в следствие понижават чувствителността към болката.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР