Обемът задмина психологическата граница от 1 милиард евроСлед успешната 2019

...
Обемът задмина психологическата граница от 1 милиард евроСлед успешната 2019
Коментари Харесай

Рекордна 2019 година за вноса на хардуер у нас

Обемът задмина психическата граница от 1 милиард евро

След сполучливата 2019 година сложните дни за бизнеса с хардуер предстоят
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарите отредиха рекордна 2019 година за вноса на софтуерен хардуер в България. По подигравка на ориста, тъкмо преди появяването на Covid-19 и последващите резултати за стопанската система на страната.

Обемът на вноса през 2019 година задмина психическата граница от 1 милиард евро, сочи разбор на организация CBN Pannoff, Stoytcheff & Co., която следи вноса на софтуерен хардуер в България от 28 години.

През предходната година в страната е импортиран хардуер за 1,07 милиарда евро. С позитивна динамичност са показателите за вноса на десктоп компютри, сървъри, портативни компютри, мултифункционални устройства, принтери, цифрови фотоапарати и монитори.

На фона на комерсиалната борба сред Съединени американски щати и Китай и внезапно спадащия международен пазар на смарт телефони, вносът на мобилни телефони в България реализира извънреден растеж и невиждани до момента размери, а общият търговски оборот с тези устройства задминава с лекост половин милиард евро. Това е и ясно доказателство, че българите са мобилни и са една от бързо разрастващите се страни в Европейски Съюз е това отношение.

На негативна територия остават показателите на импорт на дискове и флаш памети, мултимедийни прожектори, елементи и аксесоари, токозахранващи устройства и базови станции за мобилните оператори, а мрежовият хардуер приключи годината с нулев напредък.
още по тематиката
Изключителни резултати сподели и експортът на софтуерен хардуер от България, достигайки 450,8 милиарда евро с растеж от 23%. Но сложните дни през годината за бизнеса с хардуер предстоят.

След въвеждане на изключителното състояние в страната, приходите от относително сполучливите 75 дни от първото тримесечие на 2020 година евентуално няма да стигнат то да приключи на позитивна територия, а спадът през Q2 и Q3 2020 се обрисува да бъде забележителен.

„ От опита ни в миналата рецесия през 2008-2010 година, през очертаващите се най-трудни последващи 90 дни, може би най-важният индикатор за оставане в бизнеса и минимум вреди ще бъде ръководене на „ cash-flow ” процесите ”, разясниха от CBN.

Анализаторите чакат през последното тримесечие на година пазарите и бизнесът да се възстановят и показателите на продажбите още веднъж да тръгнат нагоре, въпреки и в извънредно изменена среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР