Обединеното кралство проведе нови тестове на лазерно насочено енергийно оръжие

...
Обединеното кралство проведе нови тестове на лазерно насочено енергийно оръжие
Коментари Харесай

Великобритания успешно тества лазерно оръжие с голям обсег

Обединеното кралство организира нови проби на лазерно ориентирано енергийно оръжие с огромен обхват DragonFire, като този път комплексът сполучливо порази няколко въздушни цели, заяви в петък английското министерство на защитата.

We have achieved a UK first with the high-power firing of a weapon against aerial targets

Our experts worked with our world-class partners, and to help reach this milestone

— Dstl (@dstlmod)

„ По време на тестване в ракетния полигон на Министерството на защитата, системата за лазерно ориентирано енергийно оръжие DragonFire сполучливо извърши първия в Обединеното кралство лазерен огън с висока мощ против въздушни цели “, се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на държавното управление.

Според вестник Times системата е унищожила приближаващите дронове от разнообразни позиции и от разстояние няколко километра.

Обхватът на DragonFire е систематизиран, само че министерството сподели, че комплексът е средство за заличаване на цели в границите на линията на видимост, способно да порази „ всяка забележима цел “.

Отбелязва се, че този стадий на тестване показва способността на DragonFire да поразява въздушни цели на подобаващи дистанции, което е значима стъпка към приемането на тази технология в употреба. Британската войска и флот обмислят потреблението на оръжието като част от своите качества за противовъздушна защита, се споделя в изказването.

The DragonFire laser directed energy weapon (LDEW) system achieved the UK’s first high-power firing of a laser weapon against aerial targets.
— Military Eye (@MilitaryEye)

Според ръководителя на английското министерство на защитата Грант Шапс сходни съвременни оръжия биха могли „ фундаментално да трансформират бойното пространство “, като понижат зависимостта от скъпи муниции и съпътстващите вреди.

Според Министерството на защитата едно лазерно оръжие нормално коства по-малко от £10 за изстрел на изстрел и създава същото количество топлота за 10 секунди като един час потребление на стандартен радиатор.

За съпоставяне Times цитира цената на ракетата Sea Viper, която английските сили използваха, с цел да удрят дронове в Червено море, на към £1 милион.

Създаването на оръжейната система DragonFire стана допустимо с помощта на взаимен капиталов пакет на Министерството на защитата и промишлеността в размер на 100 милиона паунда, се споделя в известието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР