Обединеното кралство е готово да помага още по-активно на България

...
Обединеното кралство е готово да помага още по-активно на България
Коментари Харесай

Великобритания ще помага на България в борбата с дезинформацията

Обединеното кралство е готово да оказва помощ още по-активно на България в битката против дезинформацията. „ Имаме богат опит в стратегическите връзки и бихме желали да го споделим с Вас “, съобщи посланикът на Англия в София Робърт Джон Диксън на среща с министър-председателя акад. Николай Денков, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Двете страни към този момент работят дружно в тази посока. Международната информационна работа на английското държавно управление (GCSI) работи с партньорски държавни управления по целия свят за шерване и създаване на експертни знания в региона на връзките. Англия е обучила екипи и подкрепила основаване на сходни звена в разнообразни европейски страни. За България е утвърден нов рамков план за интервала 2022 – 2025 година

GCSI организира образования за противопоставяне на дезинформацията и стратегически връзки дружно с българското държавно управление от 2018 година Британската работа поддържа основаването на новия отдел за стратегически връзки в Министерство на външните работи, който да подсигурява резистентност на България против недоброжелателни осведомителни акции на трети страни. Предстои обособяването на звена по стратегически връзки също в Министерството на защитата и в ДАНС.

Премиерът приветства желанието на Обединеното кралство да спомага на нашата страна в това отношение, защото „ Англия е един от най-хубавите образци за баланс сред независимост на словото и противопоставяне против дезинформацията “. „ Ние почитаме свободата на словото. Разчитаме на подпомагане по отношение на регулациите и законодателството в тази сфера, с цел да дефинираме ясно какво е независимост на словото и кое държание е недопустимо “, акцентира акад. Денков. 

Посланик Диксън похвали България за напредъка в правосъдната промяна през последните седмици. Той предложи материална и финансова помощ, с която да се надгради съдействието сред двете страни за понижаване на незаконната миграция. 

Министър-председателят и неговият посетител бяха единомислещи, че Обединеното кралство и България могат да развият връзките между тях до стратегическо партньорство. За задачата се приготвя взаимна декларация. Желанието е тя да бъде подготвена за автограф през есента на тази година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР