Обединеният транспортен бранш взе решение да не провежда извънреден протест

...
Обединеният транспортен бранш взе решение да не провежда извънреден протест
Коментари Харесай

Заради „Вечното дерби“ и полумаратона: Превозвачите отменят протеста си в неделя

Обединеният транспортен отрасъл взе решение да не организира ексклузивен митинг на 15 май, неделя, в София, като ще се съобрази с двете огромни спортни събития в столицата същия ден – финала за Купата на България сред Левски и ЦСКА-София на Националния стадион " Васил Левски " и благотворителния полумаратон, в които се чака да се включат десетки хиляди почитатели и участници. Това оповестиха от Съюза на интернационалните превозвачи. 

По този метод превозвачите демонстрират още веднъж, че са подготвени на диалогичност и не желаят да пречат целеустремено на жителите. От транспортния отрасъл напомнят, че през вчерашния ден беше взето единомислещо решение да бъде почетена молбата на министъра на образованието Николай Денков да не попречва придвижването на учениците до учебно заведение в деня на огромния народен митинг 18 май, когато се организира и държавният зрелостен изпит по български език и литература. Затова протестните дейности ще стартират след 9:00 часа сутринта. Превозвачите приканват към положителния им образец да се причислят отговорно и всички други протестиращи. 

" Тези жестове на благосклонност от наша страна потвърждават нашата конструктивност и подготвеност на разговор. В същото време ние сме твърдо решени да отстояваме, както нашите законни и обективни претенции, по този начин и законното си право на митинг на 18 май. Надяваме се, че тогава от своя страна ние пък ще получим почитание и поддръжка от необятната общност, както и че този път управляващите няма да се пробват да пречат на нас да изразим свободно позицията си ", декларират представителите на транспортния отрасъл. 

Сега те ще насочат всички свои старания и запас точно към огромния митинг на 18 май, когато ще сложи още един път своите претенции за понижаване с 50% на акциза на горивата и отпадане на биокомпонента за шест месеца, както и за мораториум върху готвеното нарастване на размера и обсега на тол таксите от 1 юли т.г. и обезпечаване на нужните средства за гарантиране на транспортната услуга на българските жители.

За 18 май ще бъде основана организация и всички жители ще бъдат осведомени за точките и часовете на митинг, с цел да плануват опциите си за превоз. В медиите, обществените мрежи и формалните интернет страници на организациите и фирмите, които вземат присъединяване в митинга, ще бъде оповестена информация, която да улесни пасажерите, показват още от Съюза на интернационалните превозвачи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР