Обединените арабски емирства са ръководили хакерското нападение срещу катарски правителствен

...
Обединените арабски емирства са ръководили хакерското нападение срещу катарски правителствен
Коментари Харесай

ОАЕ стоят зад хакерските атаки срещу Катар, твърди Вашингтон пост

Обединените арабски емирства са управлявали хакерското нахлуване против катарски държавен информативен уебсайт през май, твърди вестник " Вашингтон пост ", представен от международните организации.

В резултат на хакерската атака бяха оповестени подправени изказвания от името на емира на Катар, които доведоха до острата рецесия сред дребното, само че богато и авторитетно емирство и негови съседи от региона на Персийския залив. Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани бе представен да споделя на уеб страницата на катарската публична осведомителна организация, че Иран е ислямска мощ, и да хвали палестинското придвижване Хамас.

Дипломатическият раздор с Катар - за какво в този момент и кой би спечелил от това?

Агенцията бързо разгласи, че е станала жертва на хакерска офанзива, и отстрани тази обява от уеб страницата си.

" Вашингтон пост " написа, че високопоставени представители на Обединените арабски емирства са разискали кибернападението на 23 май - ден преди то да стане факт.

Посолството на ОАЕ отхвърли информацията на американския всекидневник като подправена и акцентира, че страната не е имала никаква роля в хипотетичната хакерска офанзива.

7 страни прекратиха дипломатическите си връзки с Катар

На 5 юни Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет прекъснаха дипломатическите си връзки с Катар и му постановиха стопански наказания, обвинявайки го в поддръжка за тероризма и доближаване с Иран. Малкото, само че богато и авторитетно емирство отхвърли тези обвинявания.

Продължаващата рецесия заплашва да усложни битката на ръководената от Съединените щати коалиция против групировката " Ислямска страна ", защото и петте забъркани страни са съдружници на Съединени американски щати и са част от тази коалиция, отбелязва Асошиейтед прес.

Американският президент Доналд Тръмп застана твърдо на страната на Саудитска Арабия и ОАЕ в спора им с Катар, макар че в емирството се намира най-голямата военна база на Съединени американски щати в Близкия изток.

Катар отвърна на решението на арабските страни да прекратят дипломатическите си връзки

Министърът на външните работи на Обединените арабски емирства Ануар Гаргаш прикани за интернационален мониторинг над Катар, съобщи Ройтерс.

Натискът върху емирството прави работа, се споделя в тирада, която Гаргаш ще произнесе в Лондон през днешния ден. Той обаче предизвестява, че това ще е дълъг развой.

" Трябва да сме сигурни, че Катар, страна с 300 милиарда $ запаси, към този момент няма да е формален или всекидневен спонсор на джихадистки и терористични дела ", акцентира Гаргаш.

Речта не съдържа детайлности за предлагания мониторинг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР