Обединените арабски емирства (ОАЕ) няма да разпространяват филма Спайдър-мен: През

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) няма да разпространяват филма Спайдър-мен: През
Коментари Харесай

Заради джендър пропаганда забраниха новия Спайдър-мен“ в ОАЕ

Обединените арабски емирства (ОАЕ) няма да популяризират кино лентата " Спайдър-мен: През Спайди-вселената ", оповестиха от киносалоните " Вокс " без пояснение, на фона на разногласия в интернет и измежду районните фенове на киното за представянето на транссексуалните в анимацията, съобщи Ройтерс.

Продукцията, която е продължение на спечелилия " Оскар " през 2018 година " Спайдър-мен: В Спайдър-вселената ", беше пуснат на 2 юни в Съединени американски щати, а в района на Персийския залив премиерата му беше планувана за 22 юни. Въпреки това от " Вокс " прецизираха в отговор на питане посредством Facebook Месинджър, че филмът няма да бъде пуснат в ОАЕ, написа Българска телеграфна агенция.

Големите вериги киносалони в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Оман и Бахрейн не са присъединили кино лентата в рубриките " Очаквайте скоро " на своите уеб сайтове. Няма и да го включат.

Продукцията провокира диспути в интернет дали героинята Гуен Стейси е транссексуална, а в сцена от филмовия откъс на назад във времето се вижда

афиш, който гласи „ защитете транс децата “.

Не се удостоверява обаче дали това в действителност е повода той да бъде изтеглен.

В понеделник от Медийния съвет на ОАЕ написаха в Туитър, че

„ няма да разрешат разпространяването или публикуването на наличие, което опонира на полезностите и правилата на ОАЕ,

както и на стандартите за медийно наличие, които са в действие в страната “. Съветът не даде повече детайлности, нито уточни съответно наличие.

В обществено консервативния Близък изток всяко отклоняване от обичайните полови правила се смята за табу и в доста страни то е закононарушение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР