Обединението за местните избори в столицата Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София

...
Обединението за местните избори в столицата Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София
Коментари Харесай

ПП-ДБ-СС мисли да оспори вота за родното място на Борисов - Банкя

Обединението за локалните избори в столицата " Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София " обмисля дали да не оспори изборите в родния на водача на ГЕРБ регион Банкя.

Новината пристигна от лидера на листата и новоизбран за нов мандат столичен общински консултант Борис Бонев в ефира на Българска национална телевизия около мненията за това, че изгубилата балотажа лява кандидатка Ваня Григорова ще желае оборване на вота поради дребната разлика с спечелилия Васил Терзиев (ПП-ДБ-СС).

От думите на Бонев се разбра, че решение към момента няма, само че в обединяването водят полемика да оспорят първия тур на вота - на 29 октомври. Тогава кметът от ГЕРБ Рангел Марков взе 45,65% от гласовете, само че претендентите на ПП-ДБ-СС и " Възраждане " бяха на фотофиниш. Антон Бранков ( " Възраждане " ) получи 19,42 на 100 поддръжка или 737 гласа, а този на обединяването - Георги Атанасов - 19,36%, или 735 гласа. Или разлика от тъкмо два гласа.

Заради тези два гласа на балотаж предходната неделя отидоха Марков и Бранков, извоюван от претендента на ГЕРБ и кмет с 53,56% от гласовете.

Предвид грешките и злоупотребите, на които всички станаха очевидци на първия тур, когато Централната изборна комисия реши да гласуваме единствено с хартиена бюлетина, в това число - по какъв начин в секции в центъра на София се оказа, че Терзиев има нула гласа, както и поради обстоятелството, че огромният победител в столичните региони се оказа ПП-ДБ-СС, която взе 19 от 24 региона (предимно след балотажи с ГЕРБ), Бонев има вяра, че е можело Георги Атанасов да се яви на балотажа за Банкя, а не претендентът на Костадин Костадинов.

Допълнителен щрих е, че в изборната нощ Борисов - очевидно сърдит - нападна обединяването точно за Банкя с изказванието, че работи дружно с " Възраждане " против него.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР