Обединената опозиция ще радикализира своите действия. Това обяви лидерът на

...
Обединената опозиция ще радикализира своите действия. Това обяви лидерът на
Коментари Харесай

Албанската опозиция обяви, че ще се радикализира, довечера блокира пътища


Обединената съпротива ще радикализира своите дейности. Това разгласи водачът на най-голямата албанска опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша, който през вчерашния ден се срещна с председателката на Социалистическото придвижване за интеграция Моника Круемади, съобщи БГНЕС.

Баша разгласи, че през днешния ден в 18:00 часа всички основни пътища, които свързват страната със столицата Тирана, ще бъдат блокирани. Тези дейности би трябвало да се преглеждат като знак, че гражданското непокорство ескалира. Преди пладне, в 11.00 часа ще бъдат избрани дилемите, които стоят пред преходното държавно управление.

„ Ние сме в дълбока политическа, конституционна, икономическа и обществена рецесия и както стана ясно през последните 24 часа страната е в цялостна рецесия и във връзка с най-важния развой – интеграцията на Албания в Европейския съюз. Причината за това е престъпността при провеждането на избори. В 18 часа ще стартираме дейности в цялата страна, като блокираме най-важните пътни направления в символ за гражданско непокорство. В 11 часа дружно с опозиционната коалиция ще определим отговорностите на преходното държавно управление, което би трябвало да подсигурява свободни и почтени избори. Ще обсъдим и нашата платформа, която ще бъде показана на албанците “, сподели Баша.

Той акцентира, че няма никакви промени в позицията на обединената съпротива, което съгласно него съставлява „ новото болшинство “.

„ Оттеглянето на Еди Рама е въпрос, по който не може да се договаря. То ще докара до образуването на преходно държавно управление, което ще организира честните и свободни избори “, добави Баша. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР