Обединена българска банка (ОББ) и ДЗИ, част от белгийската финансова

...
Обединена българска банка (ОББ) и ДЗИ, част от белгийската финансова
Коментари Харесай

ОББ е първата компания у нас, която заменя виниловите билборди с иновативен рециклируем материал

Обединена българска банка (ОББ) и ДЗИ, част от белгийската финансова група KBC, показаха своя годишен, който демонстрира въздействието им върху стопанската система, околната среда и хората.

По този мотив ОББ разгласи, че към този момент е подменила и отсега нататък ще употребява единствено пана за външна реклама от рециклируем материал, на всички места, където това е допустимо. Иновативният материал, който заменя PVC билбордите, се назовава " green " banner и се предлага от компанията за широкоформатен щемпел " Билборд " АД. По калкулации на Калин Генчев, маркетинг управител на " Билборд " АД, виниловите билборд пана, които не подлежат на преработване и до скоро нямаха опция у нас, съставляват почти милион и половина квадратни метра на година, тежащи към 500 тона, като всекидневно рекламодателите не поемат ангажимент към тяхното депониране. Новият материал " green " banner е напълно рециклируем и след всяка акция паната за външна реклама се предават на сертифицирана компания за съответно преработване. С това рекламодателите получават гаранция за понижаване на нездравословното влияние върху околната среда и вземат участие дейно в кръговата стопанска система.
 Снимка 625224
ОББ е и първата банка, която намерено и съответно приказва за задачите, които си е сложила до 2030 и 2050 година, във връзка с най-въглеродно-интензивните браншове в кредитния си портфейл С този отчет банката наблюдава годишно намаляването на излъчванията в нейния отпечатък. Намаляването на личните въглеродни излъчвания на ОББ и ДЗИ доближава 81% спрямо базовата 2015 година, като се стремят до края на 2025 година 70% от автопарка им да бъде от електрически коли. През 2022 година ОББ и ДЗИ са подкрепили над 71 плана в разнообразни области на устойчивото развиване, в това число енергийна успеваемост, градско развиване и културно завещание. През миналата година беше построен и Консултативен център, обвързван с устойчивостта, осигуряващ съдействие с 24 бизнес водачи, споделящи познания и опит за практики за резистентност като външни сътрудници.

Сред най-значимите планове в поддръжка на земеделието е на въглеродните излъчвания - неповторим цифров инструмент за пресмятане на въглеродния отпечатък на агро производители и фермери.
 Снимка 625223
" С Доклада към обществото споделяме по какъв начин нашата тактика за околната среда, обществените връзки и ръководството (ESG) служи като катализатор за нововъведения и съдействие. Тя ни кара да сътворяваме нови артикули и услуги за нашите клиенти, с цел да им помогнем в техния преход. Да препроектираме нашите вътрешни интервенции. Да се ангажираме със заинтригуваните страни в по-широкото общество. Да приготвяме, развиваме и ангажираме нашите чиновници. Да подготвим бъдещето. ", споделя в обръщението си към обществото Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на KBC Груп в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР