Объркване настъпи във Франция, след като медията съобщи за смъртта

...
Объркване настъпи във Франция, след като медията съобщи за смъртта
Коментари Харесай

Мистерия около новина за смъртта на откривателя на вируса на ХИВ – истина ли е?


Объркване настъпи във Франция, откакто медията заяви за гибелта на изтъкнатия академик, нобелов лауреат и изобретател на вируса на ХИВ - вирусологът проф. Люк Монтание. Новината обаче дълго време не получи публично удостоверение.

Според изданието ученият е умрял на 8 февруари на 89-годишна възраст в американската болница в „ Ньой сюр Сен “.

Новината за гибелта на носителя на Нобелова премия за медицина за 2008 година, оповестена в сряда следобяд в " Туитър ", провокира невиждана медийна полуда.

" Не изпадайте в суматоха. На 89 години Люк Монтание е към момента жив и здрав ", написа изданието.

Снимка: EPA


От там показват, че всичко е тръгнало със известие: " Люк Монтание преди малко ни напусна. RIP ", оповестено в сряда към 13:30 ч. в " Туитър ". Слухът незабавно е запалил мрежата, а различен туит час по-късно съобщил, че роднините на учения са удостоверили гибелта му.

" Те обаче публично отхвърля гибелта на учения ", показва.

Проф. Люк Монтание е един от именитите учени на съвремието, записал против името си откритието, известно като чумата на XX век - вирусa на ХИВ. Неговата дума разруши обвиняването против българските медици в Либия. През 2003 година потвърждава, че болестта в детската болница в Бенгази е в резултат на вътрешноболнична зараза. През 2008 година получава Нобелова премия за медицина.

Проф. Монтание учи в колежа в Шателро, а по-късно следва в университетите на Поатие и Париж. През 1972 година постъпва в парижкия Институт „ Пастьор “, професор е по вирусология от 1975 година

Освен че през 2008 година получава Нобелова премия за медицина за откриването на вируса на СПИН, през целия си живот той работи с водещи международни научни институти.

Почетен шеф на изследователския център на CNRS, професор в Института " Пастьор ", шеф на Центъра за молекулярна и клетъчна биология в колежа " Куинс " на Градския университет в Ню Йорк, шеф на проучвателен институт в университета " Дзяо-тун " в Шанхай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР