Объркан съм каква идентичност защитава правителството в Скопие, нямам нужда

...
Объркан съм каква идентичност защитава правителството в Скопие, нямам нужда
Коментари Харесай

Проф. Трендафилов от РСМ: Скопие залага на омразата и не иска да погледне истината в очите

Объркан съм каква еднаквост пази държавното управление в Скопие, нямам потребност то да пази моята еднаквост. Крият истината отпреди 100-150 години, което е смешно в епохата на интернет.

Македонското общество не може да огледа истината в очите. Това, което го сплотява, е омразата, тъй като то е оскъдно като страна и човеци.

Това съобщи в изявление за БГНЕС проф. Георги Трендафилов. Той е прочут академик в региона на философията от районен съд Македония, бил е народен представител, представител на Министерския съвет и началник на Делегацията на ОССЕ

Коя еднаквост пази Заев?

Според него актуалната македонска еднаквост слага обществото в една доста забавна обстановка.
 Министерство на външните работи: България осъжда говора на ненавист в районен съд Македония и следващата провокация против добросъседските връзки Министерство на външните работи: България осъжда говора на ненавист в районен съд Македония и следващата провокация против добросъседските връзки
Министерството на външните работи на България остро осъжда изявлението на Драган Гюровски от Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ, в което той...

„ Например, няколко от членовете на моето семейство ще получат задгранични паспорти, в които написа „ Република Северна Македония ”. Аз самият преди няколко дни получих чуждестранен паспорт, на който към момента написа „ Република Македония ”, съобщи Трендафилов.

Като множеството хора той следеше Европейското състезание по футбол и, несъмнено, присъединяване на македонския футболен тим.

„ Но министър председателят бе педагогично привикан от гърците, които му споделиха: „ Извинете, господин Заев, само че вие би трябвало да се съобразите и да не употребявате термина „ македонски ”, когато говорите за държавна или за частна институция на територията на вашата страна ”, напомни проф. Трендафилов и призна:

„ Наистина съм комплициран коя еднаквост пази господин Заев и членовете на неговото държавно управление. Дали пазят някаква северномакедонска еднаквост, която не е построена, а и нямам усещането, че обществеността в страната я възприема. Ние знаем по какъв начин се случи това. Не бих споделил, че е и някаква македонска еднаквост, без значение дали е модерна или не. Последният, който би трябвало да прави това, е някое от държавните управления, в това число и това “.

Георги Трендафилов в никакъв случай не е чувствал нужда, нито е очаквал някоя институция от негово име да пази идентичността му. Така е и сега. „ Нека въобще не се тормозят – нито аз желая, а имам вяра, че и множеството хора в страната не желаят, нито чакат точно тези хора да пазят идентичността им, каквато и да е тя “.
 Скопие: Изказването на Закариаш е в цялостно несъгласие с португалското предложение Скопие: Изказването на Закариаш е в цялостно несъгласие с португалското предложение
Изказването на държавния секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш по отношение на македонския език и по своята същина...

„ Въпросът на разногласието е каква модерна македонска еднаквост пази държавното управление на господин Заев в договарянията с държавното управление на България. И колкото и непопулярно е да се каже в Македония, какво в действителност пази, пред кого я пази? “, акцентира общественикът.

Пазителите на истината бдят за менталното здраве на македонеца

Според него този, който владее по този начин наречената „ справедлива истина ”, изключително в посткомунистическите страни, е на крачка пред останалите.

„ Държавите, които произлязоха от така наречен национални демокрации и които имаха социалистическа система, постоянно са били склонни да поддържат една определена група на „ пазители ” на тази справедлива и възвишена истина. И с цел да не ни обиден нас останалите, които сме с по-малък интелектуален потенциал, да се почувстваме оскъдни, те не ни осведомят и не споделят информация с нас, тъй като ще бъдат разрушени митовете, а ние като дребни деца ще обикаляме в близост и ще плачем за това, което ни се случва “, съобщи проф. Трендафилов.

Тези хора са настанени в разнообразни институции, главно в научните центрове, в академията.
 Радев: Сънародниците ни в РСМ чакат по-активен културен, нравствен и учебен продан с България Радев: Сънародниците ни в РСМ чакат по-активен културен, нравствен и учебен продан с България
Сънародниците ни в Република Северна Македония чакат доста по-активен културен, нравствен и учебен продан с България. На среща с...

„ Съществува справедлива истина отпреди 100-150 години, която е аксиома, само че те, с цел да не смутят нашата детска непорочност и доверчивост, не ни я споделят и не ни я споделят, с цел да не ни тормозят. Това е смешно, изключително през последните 20 години с развиването на интернет, достъпността до информация, с опцията на всеки, който се интересува, да чете творби в оригинал “, сподели общественикът.

„ И в този момент се появяват някакви пояснения под линия да не се накърни тази детска доверчивост, което евентуално е обвързвано с обстоятелството, че на тази основа са построени цели фамилни професионални кариери. Те са като пристигнали от Античността, от прастари времена в Светите земи, сходно на левитите, които единствени можеха да споделят с Бога и единствено те можеха да бъдат свещеници. Така нашите модерни левити в продължение на 60-70 години „ левитират “ като хора, които постановат вижданията си пред обществеността и дават ум по какъв начин да се отрази съответен въпрос пред него – те са някакви хора, които са тук, с цел да бдят над менталното здраве и доверчивост на македонците “, иронизира философът.

Без връзка с действителността

В районен съд Македония водещите медии вадят новините от подтекста.

„ Въпроси, които обективно не засягат съседите, а нас, се преразказват дни наред заглавия, вадят се от подтекста, без да имат каквато и да е връзка с обективната действителност. Това се прави просто, с цел да ни държат нас, македонците, в някакво характерно положение, защото нямат какво друго да кажат “, съобщи проф. Трендафилов.
 Пендаровски: Няма какво да търсим в София, България употребява маркетингови трикове Пендаровски: Няма какво да търсим в София, България употребява маркетингови трикове
Македонският президент Стево Пендаровски упрекна България в потреблението на политически трикове и разпространението на лъжливи информац...

Омразата сплотява македонците

Георги Трендафилов акцентира, че македонското общество има потребност от зложелател.

„ Ние имаме нужда от зложелател, без значение дали е действителен или още по-добре, в случай че е някаква донкихотовска вятърна мелница, с цел да решим нашите самостоятелни и групови разочарования и да твърдим, че нашата застоялост – самостоятелна и групова, се дължи на омразата, която изпитват към нас донкихотовските вятърни мелници, каквито имаме доста. Тези мелници, които ние идентифицираме като неприятели, желаят да ни заличат от лицето на Земята, сподели той.

Според него омразата е онази сила, която сплотява македонското общество. „ Много е евентуално това да се дължи на обстоятелството, че сме извънредно небогати като страна и самостоятелно с невисок стопански и обществен статус в Европа “, счита Трендафилов.

“През тези 30 години, откогато Македония стана самостоятелна страна, имаше интервали, когато връзките сред Македония и България на държавно равнище, на бизнес равнище бяха по-добри, само че бяха и по-лоши. Нямам усещане, че хората от двете страни на границата споделят оптимизма, който беше подгряван в медиите до неотдавна “, заключи проф. Георги Трендафилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР