О, Господи!, биха запяли Павел и Венци Венц пред тази

...
О, Господи!, биха запяли Павел и Венци Венц пред тази
Коментари Харесай

Мартин Дивитров: Така изглежда здравеопазването в залеза на 2020 и след толкова години ”ГЕРБ”

”О, Господи! ”, биха запяли Павел и Венци Венц пред тази умилителна здравна панорама. Но, умерено, няма потребност те да запяват, тъй като в този момент всички ние заедно ще завием ”О, Господи! ” и по този начин ще ги изпреварим.
Здравното заведение, в което се развива действието, наподобява извънредно подобаващ фон за снимане продължението на " Хирургът " с Клайв Оуен - касапски сериал, кърваво представящ провокациите пред здравната грижа при започване на ХХ-ти век.

Да ви призная, измамен от сиромашкия мизансцен във фоайето на клиниката, чаках там да се появи Иди Амин, който да бъде топло посрещнат от оздравели от ковид танцьорки, кълчотещи се в обичайни ритми. Това, което пропукваше хипотезата ми е, че във фоайето висеше знаме на Европейския Съюз, което въпреки всичко подсказваше, че става въпрос за страна от Съюза. А и че Иди Амин умря преди повече от 15 години.

Не се появи Иди Амин, появи се Нашият Спасител. Заедно със спътника си, министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, двамата инспектираха по какъв начин се съхраняват имунизациите.
Ваксините се съхраняват в ледник " Зил ", създаден някъде в разгара на Студената война. Поставени са най-отдолу, над чекмеджето, в което нормално се държат зеленчуци.

Въпреки увереността, че по качества този ледник " Зил " превъзхожда неведнъж актуалните принадлежности за рефриджерация, у нас се залости съмнението, че по-добре е да ги съхраняват по мини-баровете в хотелските стаи. Така и по този начин хотелите са празни, а всички ние, които доста сме изпили от тия мини-барове, сме уверени в могъщата студена мощ на тия дребни хладилничета.

Така наподобява опазването на здравето в залеза на 2020 и след толкоз години " ГЕРБ ".

Партията на Нашият Спасител не направи промяна в нито един, но в нито един бранш по време на десетилетното си ръководство. И всичко това, което ни демонстрират, няма да промени решението на тези от нас, които сме решили да се имунизираме. Но, то вкарва подозрения и съмнение у всички тези по-семпли наши сънародници, които по гербаджийското време станаха повече. Ако си обезверен, сходни фрагменти имат силата не да те накарат да се ваксинираш, а непосредствено да се откажеш. А това е неприятно за всички ни.

Как па никой не се е сетил през толкоз години да врътне една хубава поръчка, да изпълни джобчето, но най-малко хладилниците да вдъхват доверие. Ама, то като си се вторачил единствено в тоя асфалт, не виждаш другите благоприятни условия.

Фейсбук, Мартин Димитров

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР