НЗОК е дала две положителни становища за бъдещото лечебно заведение

...
НЗОК е дала две положителни становища за бъдещото лечебно заведение
Коментари Харесай

НЗОК с коментар за становището си около МБАЛ „Мама и аз“

„ НЗОК е дала две позитивни мнения за бъдещото лечебно заведение Първото положително мнение за МБАЛ “Мама и аз ” е от 01.02.2023 година Това оповестиха от касата по отношение на огромния публичен интерес обвързван със основаването на частна детска болница. От там допълниха, че документът е подписан от вр. и. д. шеф на НЗОК д-р Йорданка Пенкова.
На 27.11.2023 година е изпратено второ позитивно мнение до MЗ за МБАЛ “Мама и аз ”. То е подписано от управителя г-н Станимир Михайлов.
В първото мнение се споделя, че в случай че комплексната оценка на потребностите на популацията от здравна помощ покаже съществуване на нужда от откриване на болничното заведение, съответните средства за финансиране на тази активност ще бъдат планувани във финансовите проекти на НЗОК за интервала от 2026 година
Второто мнение гласи,
че в случай че комплексната оценка на потребностите на популацията от здравна помощ покаже съществуване на нужда от откриване на болничното заведение, ще е допустимо декларираните от лечебното заведение нови действия (за бюджета на НЗОК) да бъдат финансирани в интервала на тяхното осъществяване и в границите на одобрените от Надзорния съвет на НЗОК финансови параметри на болничното заведение за подписване на контракт със здравната каса.

Още по тематиката:

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР