Нюйоркският съдия, председателстващ наказателното дело на бившия президент на САЩ

...
Нюйоркският съдия, председателстващ наказателното дело на бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Гледат делото срещу Тръмп през февруари или март

Нюйоркският арбитър, председателстващ наказателното дело на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, изиска през вчерашния ден обвиняването и отбраната да договорят съответна дата на процеса за февруари или март идната година , заяви Агенция Франс Прес.

Инструкцията значи, че историческият развой за тайните пари, платени на порнозвездата Сторми Даниелс , ще се организира в разгара на републиканските първоначални избори за президентската конкуренция през 2024 година, в която Тръмп се стреми да си върне поста.

Съдия Хуан Мърчан сподели, че откакто датата бъде закрепена, всички партии, в това число Тръмп, който е любимец за номинацията на Републиканската партия, не би трябвало да възнамеряват други събития.

" Той не може да се съгласи на каквито и да било задължения, изяви ", сподели Мърчан по време на процеса в щатския съд в Манхатън, където Тръмп не участва.

Неговите мнения бяха направени по време на първото чуване по делото, откогато Тръмп беше изправен пред съда предишния месец по 34 обвинявания за подправяне на бизнес записи.
 Сторми Даниелс решена да свидетелства по делото против Тръмп
Сторми Даниелс решена да свидетелства по делото против Тръмп

Иска да се чуе нейната версия, само че не смята, че експрезидентът би трябвало да отиде в пандиза

Мърчан чу причини към настояването на прокурорите на Тръмп да бъде неразрешено да разгласява детайли от делото на прокуратурата.

Съдията сподели, че откакто вземе решение , Тръмп ще би трябвало да се яви в съда виртуално, с цел да бъде известен за това.

Тръмп отхвърли обвиняванията, свързани с  плащане от 130 000 щатски $ на  Даниелс  през 2016 година, с цел да мълчи за интимните връзки сред тях .

Тръмп е първият някогашен или настоящ президент , който в миналото е бил упрекнат в закононарушение.

Наказателното дело е едно от няколкото правни провокации, пред които е изправен Тръмп , който желае завръщане в Белия дом на изборите следващата година.

Той е разследван за напъните му да анулира загубата си на изборите през 2020 година в южния щат Джорджия, хипотетичното му корист с секретни документи, взети от Белия дом, и присъединяване му в щурма на Капитолия на Съединени американски щати от негови поддръжници на 6 януари 2021 година
 Журналистка упреква Тръмп в обезчестяване
Журналистка упреква Тръмп в обезчестяване

Поредно дело против експрезидента, който ще се бори за преизбиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР