Ню Йорк таймс публикува разследване за екзекуцията на 8 мъже

...
Ню Йорк таймс публикува разследване за екзекуцията на 8 мъже
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс с нови кадри от Буча - екзекуция на 8 мъже

" Ню Йорк таймс " разгласява следствие за изтезанието на 8 мъже в Буча на 4 март, което е съпроводено с видео фрагменти от очевидци и охранителни камери. Повечето от жертвите са били в локалната териториална защита, след което са били убити невъоръжени - без да съставляват действителна опасност за нашествениците.

New evidence — including three videos obtained by The New York Times — shows how Russian paratroopers rounded up and executed at least eight Ukrainian men in Bucha on March 4, a likely war crime.
— The New York Times (@nytimes)

На едно от видеата се вижда по какъв начин 9 мъже вървят в колона по един, под прицела на съветски бойци, и застават до офис постройка на сдобилата се с мрачна популярност поради огромния брой убити - улица " Яблонска ". След това видеото прекъсва. Свидетели настояват, че са се чули голям брой изстрели. По-късно съветски бойци се върнали без пленените украинци.

Един от мъжете по знамение е оживял, откакто патронът, с който е бил изумен, не е пронизал витално значими органи. Иван Скиба, 43-годишен строител, разказал пред " Ню Йорк Таймс ", че 15 минути се е преструвал на починал, до момента в който руснаците екзекутирали останалите му приятели. Той ясно помни по какъв начин до него паднал ранен украинец, който съветски боец довършил с още един патрон.

" Бях прострелян и паднах. Куршумът нахлу в мен в профил ", отбелязал той, като лекарят от Буча, който го прегледал, изтъкнал пред американския вестник, че Скиба има изходна рана в лявата част на корема си. " Паднах и започнах да се преструвам на мъртъв. Не се движих и не дишах. Беше студено на открито, можеше да видиш дъха на хората ".

Когато спрял да чува гласовете на окупаторите, Скиба скочил на крайници и побягнал.

Американското издание разгласява и запис от дрон, изработен на 5 март. Клипът демонстрира телата, лежащи покрай офис постройка, а до тях - двама съветски бойци на пост.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР