Ню Йорк стана първия американски щат, приел законодателство, забраняващо използването

...
Ню Йорк стана първия американски щат, приел законодателство, забраняващо използването
Коментари Харесай

Щатът Ню Йорк забрани ползването на природен газ в някои нови сгради

Ню Йорк стана първия американски щат, приел законодателство, забраняващо потреблението на природен газ за отопление и готвене в някои новопостроени здания. Новите разпореждания целят да се понижат въглеродните излъчвания, само че срещат опозиция от бизнес организации, определящи ги като несъразмерни и скъпи, написа " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Ръководените от Демократическата партия долна и горна камари на щатския парламент утвърдиха късно нощес законодателството като част от 229-милиардния бюджет на щата.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул и законодателите предходната седмица се съгласиха с рамката на разходния пакет.

" Промяната на методите, по които произвеждаме и използваме сила, с цел да понижим зависимостта си от изкопаемите горива, ще помогне да се обезпечи по-здравословна среда за нас и нашите деца ", сподели представителят на щата Карл Хийсти.
Десетки градове в Съединени американски щати са приели или обмислят политики, които не разрешават или обезсърчават потреблението на природния газ в нови здания, с цел да отговорят на опасенията за публичното здраве и климата. Тези ограничения обаче са посрещнати със мощна опозиция от страна на газовата промишленост и лоби групи, формирани от представители на ресторантьори и производители на битови газови уреди, съгласно които опасенията за климата и здравето са пресилени.

" Първата сходна, противоконституционна възбрана за свързване към природния газ в новопостроените здания ще усили сметките за комунални услуги и разноските по семействата ", съобщи сенаторът републиканец от Ню Йорк Робърт Орт.

 Първият магазин за легална продажба на марихуана в Ню Йорк отвори порти Първият магазин за легална продажба на марихуана в Ню Йорк отвори порти

Законът ще влезе в действие за здания с по-малко от седем етажа от 2026 година, а за по-високи здания - до 2029 година, съгласно в. " Ню Йорк Таймс ".

Болници, сериозна инфраструктура и търговски обекти за хранене ще бъдат освободени от условията.

Сградите, в които локалната мрежа не е в положение да поеме товара, също ще бъдат освободени от наредбите. Съществуващите здания и уреди няма да бъдат наранени от законодателството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР