Ню Орлиънс стана един първите големи градове в САЩ, които

...
Ню Орлиънс стана един първите големи градове в САЩ, които
Коментари Харесай

Ню Орлиънс задължава всички деца над 5г. да се ваксинират, за да ходят на училище

Ню Орлиънс стана един първите огромни градове в Съединени американски щати, които постановиха цялостна имунизация против ковид за деца над 5 години,  с цел да може да вървят на учебно заведение.

Изискването влезе в действие във вторник, макар че родителите може да изискат освобождение по религиозни или медицински аргументи.

„ Всички знаем, че имунизациите са най-хубавият инструмент, с който разполагаме сега, с цел да задържим децата в класните стаи, тъй че те да могат да учат, да порастват дружно “, сподели ръководителят на учебния регион Хендерсън Люис-младши.

Училищните чиновници ще работят, с цел да оказват помощ на учениците да се съобразят със заповедта. Учениците няма да бъдат гонени или изключени от учебно заведение, в случай че не се имунизират.

„ Целта е да не се отхвърля обучение на което и да било дете “, сподели представителят на учебния регион.

„ Но ние се нуждаем от родителите и фамилиите да ни уведомят дали децата им ще бъдат имунизирани, с цел да може учебните заведения да възнамеряват по-добре просветителния си развой. “

Около 56% децата от 5 до 17 години в Ню Орлиънс са с една доза от имунизациите против ковид. Приблизително 40% са изцяло имунизирани.

От вторник децата над 5 години ще би трябвало да покажат доказателство за имунизация, с цел да влязат на избрани публични места.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР