Броят на пациентите с с коронавирус в болниците в Мюнхен

...
Броят на пациентите с с коронавирус в болниците в Мюнхен
Коментари Харесай

Болниците в Мюнхен се пълнят с коронавирусни пациенти след Октоберфест

Броят на пациентите с с ковид в лечебните заведения в Мюнхен се усилва след края на Октоберфест, съобщи ДПА. Експерти предупреждаваха преди феста, че новите случаи ще набъбнат внезапно заради това, че събитието, което усили с милиони хора нормалния туристически поток към града, се състоя при съвсем нулеви защитни ограничения.

Към днешна дата в града бяха регистрирани общо 478 приети в болница пациенти с ковид, което включва постъпилите във всички болнични отделения, в това число интензивните.

Това е нарастване от 61 % спрямо предишния вторник. Сравнено с последния ден преди началото на Октоберфест повишаването е със 137 на 100.

Въпреки че броят на настанените в елементарните болнични отделения по този начин или другояче се повишаваше през последните седмици, в този момент тази наклонност визира и интензивните, постъпилите в които са 39 при 24 преди седмица.

Здравният министър Карл Лаутербах съобщи, че чака това повишаване на случаите да продължи и да бъде съпроводено от “по-тежки случаи, а след това и от натоварване на интензивните отделения ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР