В телевизионно интервю в неделя президентът Джо Байдън официално обяви,

...
В телевизионно интервю в неделя президентът Джо Байдън официално обяви,
Коментари Харесай

Байдън сложи край на пандемията, но цифрите говорят друго

В телевизионно изявление в неделя президентът Джо Байдън публично разгласи, че пандемията от COVID-19 към този момент е в предишното.

„ Пандемията свърши “, сподели той. „ Все още имаме проблем с Коронавирус. Все още работим доста по него. Но пандемията свърши. Ако забелязвате, никой не носи маски. Всички наподобяват в много добра форма и по тази причина мисля, че това е смяна, и мисля, че автомобилното ревю в Детройт, обновено след три години, е съвършен образец. “

Забележките на Байдън обаче пристигнаха на фона на ново искане от Белия дом Конгресът да отпусне спомагателни 22,4 милиарда $ за финансиране на битката против рисковата болест. Освен това стотици смъртни случаи, провокирани от COVID-19, към момента се записват всеки ден в Съединените щати.

Експертите по публично здраве също показаха противоречие с президента, че пандемията е завършила. Д-р Антъни Фаучи, основният медицински консултант на Байдън и шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, сподели в изявление в понеделник, че „ Ние не сме там, където би трябвало да бъдем, в случай че ще можем, изтъквам, да „ живеем с вируса “, тъй като знаем, че няма да го изкореним. “ Той добави, че чака да се
появят още доста разновидности
„ Начинът, по който реагираме и по какъв начин сме готови за еволюцията на тези разновидности, ще зависи от нас и това стига до другия спорен аспект на това – неналичието на еднообразно приемане на интервенциите, които са разполагаем за нас в страната “, сподели Фаучи.

В международен мащаб от началото на пандемията до момента са регистрирани 612 милиона случая на ковид. Броят на новите ежедневни случаи доближи своя връх през януари 2022 година за доста страни, в това число Съединени американски щати (806 987), Франция (366 554) и Индия (311 982), сочат данните от Our World in Data.
 Байдън постави завършек на пандемията, само че цифрите приказват друго
Сн.: Българска телеграфна агенция

Само в събота са регистрирани към 493 000 инфектирани по целия свят – само че към момента хиляди случаи остават неотчетени.

През последния месец Съединени американски щати също означиха 3% растеж в новите случаи, което се равнява на 2,5 милиона инфектирани. Въпреки това Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите облекчиха рестриктивните мерки, като издадоха едни и същи насоки за деяние както за имунизирани, по този начин и за неимунизирани жители, и редуцираха карантинния интервал от 10 на пет дни. През август обаче здравните управляващи усилиха до 13 октомври периода на изключителната обстановка в страната, която работи от януари 2020 година Въпреки намаляването на броя на заболелите здравните управляващи в Съединени американски щати не престават да предизвикват хората
да се имунизират
и да са деликатни. Подобна е и позицията на Световната здравна организация (СЗО).

Около 65% от всички американци са изцяло имунизирани. За някои като здравните служащи, военните и влизащи в страната жители, които нямат американски паспорт, имунизациите към момента са наложителни.

Към днешна дата в Съединени американски щати жертвите на COVID-19 са над 1 млн. души. Те не престават да се усилват с по към 400 души дневно на седемдневна база, а единствено за седмица умрелите, които са били позитивни за ковид, са над 3000.

Съединени американски щати записаха най-вече жертви на болестта в света, следвани от Бразилия и Индия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР