Нямат край проблемите в асеновградския квартал Зъбчето.В началото на месец

...
Нямат край проблемите в асеновградския квартал Зъбчето.В началото на месец
Коментари Харесай

Мъж на градус нападна възрастен в асеновградски квартал

Нямат край проблемите в асеновградския квартал " Зъбчето ".

В началото на месец ноември само в GlasNews.bg Ви разказахме за това, че паркът в квартал " Зъбчето " в Асеновград не се употребява за отдих и разходка, а за селска механа навън. Живущите във въпросния асеновградски квартал са подложени на ежедневен тормоз. Някои от жителите на квартала сигнализират в мрежата, че са изправени пред непрекъснат провокиращ звук, мощна музика и крясъци от страна на група мъже. Въпросните мъже се събират в парка в квартала и подвигат тостове. Алкохолиците са окупирали пейките край една от детските площадки.

Още по тематиката тук:

Екипът ни научи, че преди дни ром, който е използвал алкохол, е нападнал възрастен човек в градинката до " Зъбчето ". Инцидентът се е случил към 17:00 часа. Местни настояват, че хората, които се събират в парка, пият от сутринта и стават неконтролируеми. Те предизвиквали инцидентно преминаващите хора и налитали на пердах. Твърди се още, че някои от алкохолиците носят в себе си ножове и никой не може да планува какви дейности могат да преприемат агресорите.

" Докога ще поносим? Трябва ли да убият някой, с цел да се подхващат някакви ограничения? Възрастните хора, които излизат там на раздумка, се опасяват да се намесят, когато някой е атакуван. Докога ще продължава това безвластие? ", пита асеновградчанката Василка Дойчева.

За неприятностите в " Зъбчето " са подавани сигнали до органите на реда, но те очевидно са безсилни да вземат отношение по случая - до този извод стигаме, откакто научихме, че проблемите в квартала не престават.

Да напомним, че през месец май на 2019 година грубо ликвидиране в квартал " Зъбчето " потресе асеновградчани.

Двама роми убиха свиреп 48-годишен мъж. Обвинен в убийството е Исмаил Асан, а също и Митко Асенов - той е упрекнат, че не се е опитал да предотврати протичащото се, както и за обир на жертвата - откраднати са му кожен портфейл с 3 лв. и остарял телефон. Според обвинителния акт в нощта на 26 май жертвата се прибирала към у дома, минавайки през парк в кв. " Зъбчето ". Там малолетните роми нападнали мъжа, счупили му носа, взели му и чантата, в която имало портфейл и остарял телефон. Отдалечили се, само че още веднъж се върнали, а Исмаил почнал да скача върху главата на жертвата. Има след и от душене. Полицаите заварили натрупа на мъжа безусловно обезобразен. Лицето му било подуто, от очите и ушите му бликала кръв. До него стоял пияният Исмаил, по окървавени чорапи. Повтарял, че не бил отговорен и че идвал от болница.

Асеновградчани упорстват полицейски патрул да дежури в региона на квартала. Част от тях загатват, че е допустимо да се провежда и кротичък митинг. GlasNews.bg продължава да следи тематиката.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР