Нямаме нищо против българите да са част от конституцията, но

...
Нямаме нищо против българите да са част от конституцията, но
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Референдумът за Договора с България вреди на Македония

Нямаме нищо срещу българите да са част от конституцията, само че с какво демонстрира България, че е добър комшия

Според Ковачевски самодейността на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски преследва " персонални и партийни ползи на самия Мицкоски "

Организирането на референдум за Договора за другарство с България е във щета на евроинтеграцията на районен съд Македония. Това сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски във връзка решението на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ да организира референдум за отменяне на Договора за другарство от 2017 година, който бе подписан от Бойко Борисов и Зоран Заев, съобщи БГНЕС.

Според Ковачевски самодейността на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски преследва " персонални и партийни ползи на самия Мицкоски ". Той напомни, че опозицията не е участвала в Народното събрание в Скопие и не е гласувала по време на ратификацията на Договора от 2017г. Ковачевски счита, че тази самодейност няма поддръжка, нито измежду жителите, нито измежду опозиционните политически обединения ".

Подписите за референдума проведен от ВМРО-ДПМНЕ ще стартират да се събират на следващия ден по обяд, а съгласно изказванията на Мицкоски първи в листите ще се разпишат депутатите от партията.

ВМРО-ДПМНЕ разгласи въпроса на референдума по следния метод: „ За отпадане ли сте на Закона за одобрение на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република Македония и Република България “.

Според Мицкоски " македонската еднаквост е била атакувана от Договора за другарство с България и че напредъкът на РСМ в договарянията с Европейски Съюз ще зависи от договарянията на историческата комисия ". " Нямаме нищо срещу българите да са част от конституцията, само че с какво демонстрира България, че е добър комшия ", пита Мицкоски и прибавя: " те настойчиво настояват, че македонският език на македонците не съществува ". Той назова Договора за другарство и добросъседство от 2017 година " отровно дърво ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР