Нямам съмнение, че ще има напрежение през целия живот на

...
Нямам съмнение, че ще има напрежение през целия живот на
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Напрежение ще има през целия живот на този кабинет

" Нямам подозрение, че ще има напрежение през целия живот на този Министерски съвет, тъй като ние от ПП-ДБ сме политически съперници с ГЕРБ. Имаме разлики за това по какъв начин би трябвало да се борим с корупцията. Но бихме могли да работим дружно, тъй като доста от задачите са общи ". Това разяснява пред публицисти в Рожен министър председателят Николай Денков.
 
Като общи цели Николай Денков дефинира законите по Плана за възобновяване, както и приемането на Бюджет 2023. Отбеляза, че целият състав на кабинета е стимулиран и обединен, до момента в който напрежението било към законодателството и избора на регулаторите. Въпросът бил то да не счупи сглобката. 
 
" Последната седмица има усмиряване. Когато изберем регионалните шефове на Министерски съвет, тогава ще е ясно, че има консенсус, всичко друго е авансово ", добави той.
 
" Правителството стои малко настрана от измененията в правосъдната система, политическите партии имат право да показват мнение. Процедурата по желание на нов основен прокурор не наподобява съответна ", разяснява още министър председателят.
 
Денков взе участие в откриването на новия роботизиран телескоп на Института по астрономия - Българска академия на науките на територията на Националната астрономическа обсерватория " Рожен ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР