Нямало правилна страна на историята, защото тя постоянно се променяла

...
Нямало правилна страна на историята, защото тя постоянно се променяла
Коментари Харесай

А какво направихте на мястото на мавзолея? Нищо. Нова опорка се р...

Нямало вярна страна на историята, тъй като тя непрекъснато се променяла и едно вярно нещо в този момент, можело да се окаже погрешно в бъдеще. Български бойци също са воювали на страната на Червената войска. Те не са изобразени на паметника, само че това не значело, че не са войвали дружно с нея, съобщи пред bTV историкът проф. Искра Баева. Според нея демонтажът на този монумент е " пренебрежение към историята ". 

В ефира на малкия екран бе още общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков.

Още преди 30 години трябваше да се случи. Не сме станали по-мъдри, а инямаме задоволително кураж. Този монумент просто няма място в центъра на София, съобщи поетът Едвин Сугарев. 

" Този монумент би трябвало да бъде махнат, с цел да покажем, че имаме суверенно ръководство. Това е част от една огромна историческа неистина. В никой учебник не написа, че руската войска ни е окупирала ", съобщи на собствен ред инж. Иван Сотиров.

С него не се съгласи проф. Баева, която уточни, че в новите учебници пишело, че е имало руска окупация. Тя обаче съобщи още, че България е била на страната на нацистка Германия и този монумент напомнял точно за това. 

" Само разрушавам. След като мавзолеят толкоз пречеше, какво е направено там, има единствено изпочупени плочи ", уточни проф. Баева.

В Българската национална телевизия пък разногласието сблъска Асен Генов и Александър Симов. Според Генов МОЧА е " българската Берлинска стена " и с демонтажа му ще стартира развой на " лекуване " на обществото. Симов обаче не се съгласи и уточни, че на градската десница " все нещо й пречи ". Той също загатна мазолеят на Георги Димитров, на чието място не е построено нищо. Явно това е общата теза. 

Начинът, по който демонтират МОЧА, приличал на Ислямска страна, която също събаряла монументи, съобщи още Симов.

“Има доста знаци в България, които ни връщат към времето на аления гнет. Уви, най-мощният знак на това време е Българска социалистическа партия, която по никакъв метод не осъди това време… ”, уточни Генов. 

“Говорим лъжи. Върнете се към 90-те години, с цел да видите какво е осъдила Българска социалистическа партия. Клетката на Ислямска страна ръководи България. Тя е с евроатлантически привкус ”, добави още Симов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР