Няма значение каква е депутатска заплата, ако депутатите изпълняват добре

...
Няма значение каква е депутатска заплата, ако депутатите изпълняват добре
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Популистко е да искаме народен избраник да получава ниско възнаграждение

Няма значение каква е депутатска заплата, в случай че депутатите извършват добре функционалността си. Това сподели Кремена Атанасова от КТ " Подкрепа “.

По думите й би трябвало да бъде направена оценка на тяхната работа и да оправдават публичните упования.

Ако живеем добре, ще имаме добра продуктивност на труда на депутатите, в случай че покачват приходите, има по какъв начин да се мери тяхната работа, сподели тя.

Според КТ " Подкрепа “ минималната работна заплата би следвало да бъде обвързана със междинната.

Според Христина Христова заплатите на депутатите не би трябвало да са обвързани със междинната работна заплата и би трябвало да са симетрични на това, което получават останалите хора в страната.

Популистко е да има всякога претенции депутатската заплата да бъде 1000 лева, няма по какъв начин да чакаме, че някой ще застане отпред на страната, като национален фаворит, и ще получава ниско заплащане, означи Кремена Атанасова.

Не мисля, че е съществено да чакаме, че депутатите биха вземали 1000 лева заплата и ще останат самостоятелни, сподели тя.

Минималната заплата ще бъде увеличена с по-малък % от инфлацията. Затова настояваме тя да бъде обвързана със междинната, добави специалистът.

Ако приказваме за политика по приходи – страната не може кой знае какъв брой да въздейства върху приходите, тя въздейства в случай че основава условия за развиване на стопанската система, само че въпреки всичко може да въздейства – с минималната заплата, поддържа финансовото положение на пенсионната система, съобщи някогашният обществен министър Христина Христова.

Според Христина Христова всеки мораториум значи изтощение да се вземе решение. Трябва да се търсят справедливи критерии за оценяване на труда на всеки.

Да се надяваме 2022 година да намерят отговорност и сили и да реализират консенсус за минималната работна заплата, сподели Христова пред bTV.

По думите й Европейската инструкция споделя, че минималната заплата би трябвало да е 50% от междинната работна заплата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР