Няма запорирани сметки на общината – платихме въпросните 2,041 млн.

...
Няма запорирани сметки на общината – платихме въпросните 2,041 млн.
Коментари Харесай

Община Перник няма запорирани сметки, дългът към Топлофикация е изплатен

Няма запорирани сметки на общината – платихме въпросните 2,041 млн. лв. " още в сряда, при приемането на поканата, напълно и вкупом ". Това увери зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев пред Българска национална телевизия.
Той изясни, че е имало заплаха сметките на Община Перник да бъдат запорирани поради задължения към " Топлофикация ".
 Блокираха сметките на Община Перник поради остарял дълг към Топлофикация Блокираха сметките на Община Перник поради остарял дълг към " Топлофикация "
Община Перник е с блокирани сметки поради остарял дълг към " Топлофикация Перник ". Задълженията са за над 2 млн. лева дружно с лихвите и так...
Споразумението за разсрочени остарели отговорности към „ Топлофикация Перник ” е от 2016 година и не е изпълнявано, по тази причина е заведено дело през 2018 година. Дълъгът е 2,041 млн. лв. – 1,5 млн. лева.от него е главницата. Това посочи зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.
Според Кръстев, при започване на годината Перник имал 34 млн. лв., в този момент към този момент са 28 млн. лв. и освен това понижението идва в изискванията на COVID-19. Не поехме нови отговорности, сподели още зам.-кметът на Перник.
По думите му разплащанията са били вероятни поради строгата фискална политика на Общината през първата половина на година - не са били поете нови отговорности, а върху разноските е упражняван сериозен надзор.
" Това даде и различен резултат - финансите на Община Перник бяха извадени от оздравителния проект на Министерство на финансите ", добави той.
 Прокуратурата изиска КЕВР съблюдава закона и да реши ще санкции ли Топлофикация Перник Прокуратурата изиска КЕВР съблюдава закона и да реши ще санкции ли Топлофикация Перник
Прокуратурата изиска КЕВР съблюдава закона и да реши - ще санкции ли Топлофикация Перник във връзка открити нередности в шламохранилището. Спор...
Няма опасност и за реализирането на огромните инфраструктурни планове на Община Перник стана още ясно от думите на зам.-кметът.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР