Няма връзка с българските граждани в Газа, затова няма как

...
Няма връзка с българските граждани в Газа, затова няма как
Коментари Харесай

Акад. Денков: Новият външен дълг е заложен в Бюджет 2023

Няма връзка с българските жители в Газа, по тази причина няма по какъв начин да се предприеме акция по тяхното изтегляне. Това сподели пред публицисти министър председателят Николай Денков.

" Нямам точна информация за какъв брой души става въпрос, ясно е, че в Газа в този момент няма по какъв начин да имаме постоянна връзка ", изясни министър председателят.

Той посочи, че България сама мъчно би могла да провежда филантропични коридори в Газа. България обаче взе участие доста интензивно като част от общоевропейските старания.

По-късно в Министерски съвет министър председателят Денков привиква Съвета по сигурност поради комплицираната обстановка след експлоадирането на войната сред Хамас и Израел.

" Основната цел на тези срещи е да чуем настояща информация. Така че, ще чуем обновените отчети на службите и в случай че има нещо ново, тогава ще се търсят нови решения. За момента няма нова притеснителна информация ", сподели акад. Денков.

Премиерът уточни, че управляващите са подготвени да изпратят нов държавен аероплан за евакуация на българи от Израел, само че за в този момент не се постанова.

Акад. Денков разяснява и казуса с новия външен дълг. По думите му той е заложен в бюджета за 2023 година, гласуван от Народното събрание, напомни министър-председателят. И изясни, че тези средства са свързани със подмяна на предходен заем, взет преди 10 години, а част от тях ще се употребяват за финансиране на недостига, който ще бъде под 3%, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.
„ През последните две години, с помощта на напъните на финансовия министър, външният дълг на България по отношение на брутния вътрешен артикул продължава да спада - от 24% на 22%. В това отношение финансовото министерство си прави работата “, безапелационен беше акад. Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР