Няма връщане назад от преговорния процес с ЕС. Това е

...
Няма връщане назад от преговорния процес с ЕС. Това е
Коментари Харесай

Премиерът на Северна Македония: Няма връщане назад от преговорния процес с ЕС

Няма връщане обратно от преговорния развой с Европейски Съюз. Това е методът за създаване на добросъседски връзки. Вярвам, че с времето от ден на ден жители и тук имам поради тези, които имат вяра в европейската концепция, които имат вяра в една просперираща и напреднала страна, ще се причислят към този развой на договаряния с Европейския съюз. Това сподели министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски в изявление за телевизия „ Канал 5 “, предава македонското онлайн издание МКД.

„ Няма връщане обратно от този развой. Единадесет години тази страна беше пленник. Единадесет години някой създаваше единствено монументи в центъра на Скопие. Единадесет години някой се опитваше да ни кара със съседите. Единадесет години бяхме в несъгласие вътре. Единадесет години сме очевидци на напрежение на етническа основа в страната. Днес това го няма “, сподели Ковачевски, който акцентира, че с изключение на добросъседски връзки са построили равнопоставено общество за всички.

Той акцентира, че още по време на гласуването на заключенията на европейското предложение на Европейския съвет за започване на договаряния сред страната и Европейския съюз всеки депутат свободно е изразил волята си.

„ Така би трябвало да бъде и с конституционната корекция, тъй като става въпрос за включване на спомагателни елементи от други народи в преамбюла на нашата Конституция. Повишава хомогенността, покачва потенциала на страната. Вярвам, че всеки депутат, без значение от неговата политическа или религиозна принадлежност, има задължението към жителите да взема решения, които значат по-добро бъдеще за това потомство и бъдещите генерации на страната “, приключи Ковачевски, който повтори, че колкото по-скоро се реализира присъединението към Европейски Съюз, толкоз по-бързо ще има икономическо развиване, по-голяма обществена правдивост и по-голямо развиване на всички останали сегменти на обществото по образеца на европейските страни.

В същото време той изрази убеденост, че народните представители, припознавайки европейската концепция, ще гласоподават за всички нужни промени, които би трябвало да се създадат, във връзка с законите и конституцията.

„ Затова считам, че това е развой, който е необратим, който върви напред, от който страната върви напред и от който няма връщане обратно. Няма нито ляво, нито дясно “, акцентира министър председателят Ковачевски, който акцентира, че във времето всички жители са били уверени в правилността на казаното от държавното управление и той като министър-председател удостоверява, че има чист македонец език в преговорната рамка, предпазена македонска еднаквост на всички учредения в Европейски Съюз, че историческите въпроси са част от работата на Историческата комисия, а не част от процеса на присъединение в Европейски Съюз.

„ Смятам, че тъкмо в този момент би трябвало да обсъдим по какъв начин да наподобяват преговорните екипи, по какъв начин Народното събрание да действа по-ефективно. Стига блокади, стига протест в Народното събрание “, сподели министър председателят Димитър Ковачевски в изявление за Канал 5.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР