Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания, заяви президентът

...
Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания, заяви президентът
Коментари Харесай

Румен Радев критикува Борисов и Меркел за поканата към Ердоган

Няма война сред институциите, а избрани ценностни разминавания, съобщи президентът Румен Радев на конференция във връзка първата годишнина от неговия мандат.

„ Трябва да си отговорим на въпроса има ли корупция в България. Очевидно има. Трябва да си отговорим на въпроса по какъв начин се противопоставяме на тази корупция. За мен вотът на съмнение е част от напъните, които поставя обществото за оправянето с корупцията. Оценявам всяко едно изпитание в тази насока“, съобщи Радев.

„С Народното събрание работим в границите на законите. С премиера на Борисов показахме, че можем да работим дружно и то ефективно“, акцентира президентът. И незабавно уточни: „Не одобрявам българският министър председател и немски канцлер да оповестяват покана към непознат държавен глава (бел. ред. – на турския президент Ердоган), а българския президент да го научава от медиите. “

По думите му Турция очевидно е имала интервенция в изборния развой у нас, както и в работата на българското мюсюлманско вероизповедание. „ Когато приказваме за връзки с Турция би трябвало да сме доста почтени. България би трябвало да оказва помощ да се избегнат рисковете. Досега не съм чул мнението на господин Борисов “, сподели още Румен Радев.

„ С госпожа Нинова се виждам толкоз постоянно, колкото и с премиера, колкото и с ръководителя на Народното събрание. Президентът не дължи пояснения и извинения на властта “, добави президентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР