Няма вариант за понижаване на цената на водата в Бургаска

...
Няма вариант за понижаване на цената на водата в Бургаска
Коментари Харесай

ВиК-Бургас: Няма вариант за понижаване на цената на водата


Няма вид за намаление на цената на водата в Бургаска област. Това сподели изпълнителният шеф на сдружението ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев, съобщи БНР. 

От 1 август цената на кубик вода в региона се увеличи с 59% и стана 4.39 лева с Данък добавена стойност. Срещу фрапантното повишаване на водата тъжба в Административния съд в София внесе кметът на Бургас Димитър Николов. Жалба се приготвя да внесе и община Поморие. 

" Миналата година понижиха цената с 11% поради неизпълнени вложения. Тази година цената трябваше да влезе от първи януари, а тя влиза от 1 август. Очакваните доходи за тези месеци, ги няма. Миналата година ние работихме с бизнес проект с цена за тока 100 лева Сегашният бизнес проект - цената е 340 лева, а в момента токът на пазара е сред 700 и 800 ", осведоми Тенев.

Според него, моделът, по който се прави ценообразуването от КЕВР, би трябвало да се промени: " В момента ценообразуването, което се прави в КЕВР е във време, в което няма инфлация и всичко е обикновено. Според мен би трябвало да се трансформират наредбите, тъй като ние като сдружения (всички ВиК) вървим една година обратно. "

А по отношение на декларираното от ръководителя на КЕВР Иван Иванов, че регулаторът слага пределни цени на водата, а ВиК-а сдруженията могат да посочат по-ниска цена, Ганчо Тенев сподели: " В момента, в който аз посоча по-ниска цена, първият прокурор ще ме пита ти за какво ощетяваш сдружението. Не е доста елементарно. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР