Няма такова нещо като редене на кабинет в чуждо посолство.

...
Няма такова нещо като редене на кабинет в чуждо посолство.
Коментари Харесай

Юлий Павлов: Има доста индикации, че на президента му се иска да управлява и че той вече е готов със служебен кабинет

" Няма такова нещо като редене на кабинет в непознато посолство ". Това съобщи социологът Юлий Павлов пред Bulgaria ON AIR. " Такова нещо може да има не на общи закуски, а на срещи с избрани представители на някои политически сили, може да има препоръки, оферти. Нормално е, в случай че нашите политици са отвън действителността, някой да им даде разумен съвет ", разяснява той.

Юлий Павлов счита, че в случай че президентът търси шансове за сформиране на държавно управление, най-хубавото решение за България е експертен кабинет, без присъединяване на политически водачи.

" Важно е на кого ще даде, даже и да не се сформира държавно управление, тъй като мандатът на определената от президента политическа мощ ще бъде даден най-късно на 21 юли. Тази политическа мощ има 1 седмица да предложи претендент за министър председател. Ако не предложи, Народното събрание би трябвало да бъде разхлабен най-късно на 28 юли и не можем да имаме избори през октомври, а 25 септември не е подобаващ ден за избори, тъй като е след поредност от почивни дни. Политическата мощ даже да не откри поддръжка, би трябвало да предложи министър председател, с цел да продължи живота на Народното събрание до началото на август и с цел да може изборите да бъдат на 2 октомври, която е най-ранната смислена дата ", счита той.

Според Павлов има много индикации, че на президента му се желае да ръководи и че той към този момент е подготвен със длъжностен кабинет.
" Той мисли в тази посока, в това няма нищо неприятно, той би трябвало да е подготвен. Въпросът е дали в действителност му се желае, или ще се съобрази с преобладаващите настроения. Ако желае да има по-малък късмет за триумф, би дал на Българска социалистическа партия с аргумента, че са по-голяма парламентарна група ", означи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР