Няма спор, че сексът е добра идея по всяко време. Но

...
Няма спор, че сексът е добра идея по всяко време.
Но
Коментари Харесай

Това са храните, които трябва да избягваме преди секс

Няма спор, че сексът е добра концепция когато и да е.
Но най-често се случва да го практикуваме след вечеря и това несъмнено може да ни изиграе неприятна смешка. Както някои храни укрепват либидото, по този начин други могат да саботират палавите ни занимания. Ето за какво е добре да ги заобикаляме, в случай че имаме сходни проекти.

Бобови
Боб, леща, нахут и всички други храни от това семейство могат да доведат до стомашен дискомфорт и обособяване на газове, а това сигурно е последното, което желаеме, до момента в който сме се развихрили в леглото.
Ефектът, който тези храни провокират в храносмилателната система се дължи на фибрите и захарите в техния състав, които са сложни за обработка. В процеса се включват специфични бактерии, които провокират ферментация, а тя води до отичане и неуместни обстановки.

Кръстоцветни зеленчуци
Броколите, карфиолът, зелето и другите сходни е добре да заобикаляме преди секс по същата причина като бобовите. Те може да са цялостни с потребни субстанции и да е значимо да участват в хранителния ни режим, само че паралелно с витамините, минералите и фибрите в състава им са и глюкозинолати - естествени съединения, които съдържат сяра и, когато се усвоят, могат да произведат миришещ на сяра газ.

Лук и чесън
Те също съдържат серни съединения, които обаче се отделят при контакт с бактериите в устната празнина и по този начин ни подсигуряват един не необикновен прелестен мирис, който сигурно няма да се хареса на колегата ни.  Ефектът може да бъде и много нескончаем, тъй като в процеса на храносмилане страничните артикули като отделените серни съединения се всмукват от кръвта и стигат чак до белите дробове, като след това ги издишаме. Затова постоянно и дъвката не може да ни избави.

Въглехидрати
Тези, които се съдържат в храни като картофи, самун и паста, са формирани от елементарни захари, водещи до внезапни пикове на кръвната захар и сила в тялото. Те обаче не траят дълго, а по-късно се усещаме доста по-уморени от преди и несъмнено няма да ни е до палави осъществявания. Ходи обяснявай, че е поради спагетите...

Червено месо
Не бива напълно да го зачертаваме от менюто за сантименталната вечеря, само че е добре да изберем това, което е с по-малко наличие на мазнини, тъй като те са сложна задача за храносмилателната система. Обработката им изисква огромно количество сила и по този начин е доста евентуално да се почувстваме изтощени, предава TheHealthy.

Пържени храни
Да, пържолата върви съвършено с пържени картофи, само че и те не са изключително добра концепция. Всичко пържени е богато на мазнини, които е доста допустимо да провокират стомашен дискомфорт, киселини и даже диария. Затова ги заменяме с печени или задушени други възможности.

Млечени артикули
Все по-голяма част от хората имат нетърпимост към лактозата, която се показва в разнообразни признаци като синдром на раздразненото дебело черво или киселини. Освен това млечните артикули са богати на мазнини, които, както към този момент разбрахме, могат да ни създадат мързеливи и без сила, а това е причина за незадоволително показване в леглото.

Напитки
Те вървят ръка за ръка с храната и би трябвало да внимаваме и с техния избор. Тези, които са с високо наличие на захар, водят до храносмилателни проблеми. Добре е да заобикаляме и алкохола в по-големи количества, изключително за мъжете, тъй като води до спад в равнищата на тестостерона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР