Няма проблем с коричествата горива в България, няма намаляване на

...
Няма проблем с коричествата горива в България, няма намаляване на
Коментари Харесай

Александър Николов: ГЕРБ плаща, за да рекламира спекулациите за горивата онлайн

Няма проблем с коричествата горива в България, няма понижаване на налягането по трасетата за газ. Електроенергийната система също е постоянна. Това разяснява министърът на енергетиката Александър Николов пред публицисти.

Според министъра медитее са съобщили за спекулативните покупко-продажби на енергийната борса. Той призна, че е Делян Добрев, някогашен енергиен министър, е оповестил за договорката сред 2 и 3 в деня на първите удари на Путин в Украйна за 450 мегаватчаса.

" На съответната дата няма договорка на Булгаргаз ", сподели Николов. БЕХ е подхванал ограничения за сигурността на доставките от средата на февруари. Изнасянето от Чирен е прекратено. Наличните количества са задоволителни до април.

Булгаргаз е отправил искане към търговци на полутечен газ, които да са опция на съветския газ. Не се позволява по този начин и нарастване на цената на газа. Увеличението, препоръчано на КЕВР, е 3,5 %.

Няма продажба, а покупка от Булгартрансгаз, сподели Николов. Средната цена за 24 февруари е 233 лв., а най-високата 255 лв. за мегаватчас. Цени под 220 лв. има поради опция за запазване на количества от Гърция. Когато пазарът е явен, се пускат количества за нощни търгове, сподели Николов. Казаното от ГЕРБ били откровени неистини съгласно Николов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР