Няма проблем с горивата, рафинерията работи, Лукойл - България, уверява,

...
Няма проблем с горивата, рафинерията работи, Лукойл - България, уверява,
Коментари Харесай

След снощната истерия: Бензинът поскъпна с няколко стотинки

Няма проблем с горивата, рафинерията работи, " Лукойл " - България, твърди, че всичко е под надзор. Това обясниха представители на Българската петролна и газова асоциация след снощната нервност и големите опашки пред бензиностанциите.

В сряда вечер, водачите пълнеха освен резервоарите на колите, само че и големи туби, подплашени, че цената на бензина ще скочи над 3 лв. и повече.

Истерията, предизвикана евентуално поради опасения, че ще настъпи рецесия с доставките или цените ще се покачат доста, докара до този резултат. Днес цената на всеобщия бензин А95 се е повишила приблизително с 4 ст. за литър по отношение на през вчерашния ден като за последния месец и това, и множеството от другите горива добавяха по няколко стотинки през няколко дни.

Въпреки мненията, че част от огромното зареждане в навечерието на празника е поради пътешестване на доста хора в почивния им ден, опашките, каквито не са виждани от доста години, демонстрираха и опасенията на потребителите. Чужденци, живеещи в България, питаха във фейсбук групи има ли аргументи за това.

" Ситуацията нощес си я създадохме сами. Без проблем влязохме в обстановка без аналог в последните, може би, 15 години. Според клюки и предадено по организация " Една жена сподели " популацията стартира да зарежда истерично. " Така проучва обстановката пред БНР Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.

За няколко часа са били продадени горива, колкото се продават от една бензиностанция за седмица, разгласи той.

Снощи се извиха големи опашки пред бензиностанции, като консуматори сигнализираха, че в разнообразни бензиностанции някои цени са достигнали и даже трансферирали 3 лева за литър. Според Терзиев такава цена не е всеобща и " обективно проявена ".

Цените са стабилно под 3 лв.. Да, има 2.70-2.80, има цени покрай 2.90, само че никога цената от 3 лв. не е всеобща

" Пеша няма да вървим. Рафинерията е натоварена предостатъчно добре. Производството върви. Складовете са цялостни ", сподели той. По-големите хранилища в страната през днешния ден ще отворят изключително, посочи ръководителят на Българската петролна и газова асоциация и прикани да се внимава с презапасяването поради пожарната сигурност.

Колегата му Светослав Бенчев разгласи пред " Нова телевизия ", че на всички бензиностанции, които членуват в асоциацията, цените са много под 3 лв.. " Към момента няма никакви условия за шоково повишаване ", съобщи Бенчев. Уточни, че вчерашното повишаване на техните обекти е било " единствено с няколко стотинки ", а повода е, че цените на дериватите и суровия нефт вървят на горе.

Бенчев изясни, че покачване на цените ще има, през няколко дни или седмица, само че гладко, единствено с няколко стотинки нагоре.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР