Няма предпоставки община Варна да търси извънредно финансиране за възстановяване

...
Няма предпоставки община Варна да търси извънредно финансиране за възстановяване
Коментари Харесай

Варна със собствени сили се справя с потопа

Няма предпоставки община Варна да търси изключително финансиране за възобновяване на вредите след вчерашния проливен дъжд, сподели на изключителна конференция през днешния ден кметът Иван Портних.

Той добави, че потърпевшите улици и булеварди, които са в развой на ремонт и реорганизация, както и тези, които са в гаранция, ще бъдат възобновени от фирмите-изпълнители. Останалите ще бъдат възобновени със средства на общината.

Няма директни вреди по построяването на инфраструктурата на огромния план на бул. "Васил Левски " в града, сподели още Портних. По думите му поради влагата известно време няма да може да се работи по трасето на булеварда. Кметът разяснява още, че са взети ограничения за източване на водата от наводнените подлези.

За решаването на проблемите при такива поройни дъждове общината има планове за делене на дъждовната и битовата канализация в централната част на Варна, както и за създаване на колектор на улиците "Битоля " и "Пирин ", който да поеме дъждовните води от високите елементи на града. Общата стойност на двата плана е към 100 милиона лв..

Кметът разяснява още, че интензивността на вчерашния дъжд е съпоставима с тази на дъжда, който наводни квартал "Аспарухово " през 2014 година. Количеството дъжд за към два часа е било 72 литра на квадратен метър, а при пика му е достигнало 160 литра на квадрат в границите на пет минути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР