"Няма опасност от зърнена криза в България". Това заяви министърът

...
"Няма опасност от зърнена криза в България". Това заяви министърът
Коментари Харесай

Властта успокои, че няма опасност от зърнена криза в България

"Няма заплаха от зърнена рецесия в България ". Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов пред медиите по време на посещаване в Горна Оряховица. Той откри 15-то издание на Празника на суджука.
"Реколтата тази година се чака да бъде извънредно добра. Нашите зърнопрозиводители ще продължат да изнасят. Цената се покачва поради неналичието на този сериозен импорт, който беше от Русия и Украйна. Ние ще продължим да подкрепяме нашите европейски сътрудници ", разясни Иванов.
Иванов акцентира, че са заложени и средства за производителите на месо, плодове и зеленчуци.
“По краткотрайната рамка, която Европейска комисия създаде за подкрепяне на производители, сме планували средства за тях. В идващите дни ще обявим средства откакто бъде показан и бюджета. По наши сметки това, което ще бъде национално-европейско финансиране за изключително подкрепяне, ще успеем да генерираме към 300 млн лв. запас в допълнение, над тези 143 млн, които би трябвало да се изплатят като част от Коронавирус подпомагането”, разясни Иванов.
Той съобщи, че задачата на държавното управление е да подкрепи родните производители на пилешко и свинско месо, “за да има стабилно предложение на качествено месо”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР