Няма окончателно решение за председателя на парламента. Това коментира Десислава

...
Няма окончателно решение за председателя на парламента. Това коментира Десислава
Коментари Харесай

Без окончателно решение за председател на парламента

Няма дефинитивно решение за ръководителя на Народното събрание. Това разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след среща с ПП-ДБ. Тя посочи, че се водят диалози освен за първия измежду равни, само че и за всички бъдещи законодателни начинания.

„ В идващите дни ще предизвикваме работни групи, които да търсят консенсус за законодателните начинания - еврозона, Шенген, правосъдна промяна, цените, инфлацията ”, добави тя, като посочи, че диалозите са минали на добър звук.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” уточни, че с цел да може Народното събрание да си свърши работата, би трябвало да има ясни законодателни цели. „ Предложението, което направихме, не беше отхвърлено, само че няма и по какъв начин да бъде признато, без да има ясни законодателни цели. Те са задоволително тъкмо обрисувани от наша позиция ”, посочи той.

„ За да проработи Народното събрание и да свърши потребна работа, е належащо да се стиковат стратегии, версии на закони, всичко, което обсъдихме в тези четири групи законодателни начинания. За това би трябвало време. По-добре това време да се вземе, с цел да има стикована стратегия и да се свърши работа, в сравнение с да се прибързва с непремерени ходове и кавги ”, добави Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР