Няма нужда от масова ваксинация срещу маймунска шарка, въпреки случаите

...
Няма нужда от масова ваксинация срещу маймунска шарка, въпреки случаите
Коментари Харесай

СЗО: Няма нужда от масова ваксинация срещу маймунска шарка

Няма потребност от всеобща имунизация против маймунска шарка, макар случаите на заразяване отвън Европа, считат от Световната здравна организация, заяви БНР.

Разпространението на заболяването може да бъде овладяно със съблюдаване на добра хигиена и безвредно полово държание, оповестиха от организацията.

Досега така наречен маймунска шарка се срещаше главно в отдалечени региони на Централна и Западна Африка. Случаи отвън тези места не са нормални, само че в последните седмици бяха засечени такива в Съединени американски щати, Португалия, Испания, ревизират се и подозрения за такива във Англия и Швеция. Властите в Европа и Северна Америка изследват над 100 доказани и хипотетични случаи на маймунска шарка.

" За популацията като цяло вероятността от заразяване е прекомерно дребна ", показват от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите в първата оценка на риска.

Маймунската шарка е рядка вирусна зараза, от която множеството хора се възвръщат в границите на няколко седмици. Вирусът не се популяризира елементарно измежду хората, непостижим е с COVID-19 като заплаха. Може да се съобщи при непосредствен контакт - през рани в кожата, през респираторния тракт или през очите, носа или устата. Досега не е бил описван като излъчен по сексуален път, само че може да се съобщи при пряк контакт при секс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР